Grupul Pink Floyd se va reconstitui cu ocazia Live 8, serie de concerte umanitare ce vor fi organizate in iulie de rockerul Bob Geldof, la cateva zile de la summit-ul G8 de la Gleneagles, Scotia, transmite Mediafax. Aceasta va fi prima reuniune a tru
Grupul Pink Floyd se va reconstitui cu ocazia Live 8, serie de concerte umanitare ce vor fi organizate in iulie de rockerul Bob Geldof, la cateva zile de la summit-ul G8 de la Gleneagles, Scotia, transmite Mediafax. Aceasta va fi prima reuniune a trupei din 1981 pana in prezent, au afirmat, duminica, organizatorii.
David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters si Richard Wright vor concerta in Hyde Park, la Londra, pe 2 iulie, in cadrul unui spectacol destinat sa trezeasca constiinta publica in ceea ce priveste combaterea saraciei. "Ca si ceilalti, eu voi face tot ce pot pentru a convinge liderii G8 sa se angajeze cu adevarat in combatarea saraciei si marirea ajutoarelor catre lumea a treia", a declarat David Gilmour. "Este aberant ca America sa dea un procent atat de neinsemnat din PIB tarilor in care se moare de foame", a mai spus el. Membrii trupei Pink Floyd s-au despartit in anii '80 din cauza neintelegerilor dintre Roger Waters si restul trupei. "Toate certurile pe care Roger si trupa le-au avut in trecut devin neinsemnate in acest context, iar daca reuniunea noastra pentru acest concert va atrage atentia, atunci merita sa o facem", a mai spus Gilmour. "Este grozav sa fii chemat sa-l ajuti pe Bob (Geldof) sa atraga atentia lumii in problema datoriilor si saraciei din lumea a treia", a declarat si Roger Waters. "In plus, ocazia de a reuni trupa, chiar daca numai pentru cateva concerte, nu este deloc de trecut cu vederea", a adaugat el. Pe langa Londra, Live 8 inseamna alte patru concerte la Philadelphia, Paris, Roma si Berlin. La concertul de la Londra vor mai participa Paul McCartney, Dido, Keane, Elton John, Annie Lennox, REM, Sting, Robbie Williams, The Cure, potrivit lui Bob Geldof, fostul lider al trupei Boomtown Rats, care a fost la originea concertului umanitar Live Aid din 1985. Urmatorul summit G8 (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Italia, Japonia, Marea Britanie si Rusia) se va desfasura in Scotia la Gleneagles, pe 6 si 7 iulie, una din temele principale de discutii fiind combaterea saraciei din Africa. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.