Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat de trafic de influenta si luare de mita. Procurorii PNA sustin ca Mischie ar fi pretins, de la un om de afaceri,
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat de trafic de influenta si luare de mita. Procurorii PNA sustin ca Mischie ar fi pretins, de la un om de afaceri, executarea unor lucrari de constructii si de renovare la trei imobile proprietate personala, a caror valoare depasea 4,5 miliarde de lei. In schimbul acestor servicii, Mischie ar fi promis ajutor pentru derularea unor contracte ale firmelor omului de afaceri. Anchetatorii au precizat ca fostul lider din Gorj ar fi savarsit aceste fapte in dubla sa calitate - cea de presedinte al Consiliului Judetean Gorj si cea de presedinte al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.
De asemenea, Mischie este acuzat ca ar mai fi pretins, drept mita, un autoturism ARO, mobilier si bunuri electrocasnice pentru dotarea proprietatii sale din Targu Jiu. Pentru a ascunde primirea ilegala a masinii ARO, au fost intocmite acte de vanzare pe numele unei alte persoane.
Totodata, in 1999, in baza intelegerii intervenite intre Mischie si omul de afaceri, au inceput lucrarile de renovare, de constructie si de dotare la acest imobil, estimate la trei miliarde de lei. Anchetatorii spun ca lucrarile au durat doi ani si ar fi fost suportate din banii constructorului. Ulterior, Mischie i-ar fi pretins aceluiasi om de afaceri efectuarea unor lucrari de renovare si la alte imobile proprietate personala din Bucuresti si din comuna Godinesti, judetul Gorj.
Lucrari atribuite preferential
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj mai este acuzat ca ar fi incheiat un contract pentru amenajarea interioara a Casei Ganescu, autoritatea contractanta platind in avans peste 248 de milioane de lei din finantari prin programul PHARE. Lucrarea a fost atribuita preferential societatilor controlate de acelasi om de afaceri, oferta fiind directionata de Mischie catre aceste firme.
Totodata, Mischie ar fi intervenit in favoarea omului de afaceri la conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj pentru esalonarea datoriilor catre stat si ridicarea unui sechestru de 1,5 miliarde de lei pe o hala de constructii. De asemenea, el ar fi intervenit si la conducerea Companiei Nationale a Lignitului Oltenia pentru incheierea a 56 de contracte de executie, valoarea totala a acestora, fara TVA, fiind estimata la peste 163 de miliarde de lei.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.