Postul de televiziune HBO difuzeaza, de la ora 18.45, filmul "Miracolul", regizat de Gavin O'Connor. Din distributie fac parte Kurt Russell, Patricia Clarkson, Noah Emmerich, Sean McCann si Kenneth Welsh. O solida drama sportiva bazata pe evenimente
Postul de televiziune HBO difuzeaza, de la ora 18.45, filmul "Miracolul", regizat de Gavin O'Connor. Din distributie fac parte Kurt Russell, Patricia Clarkson, Noah Emmerich, Sean McCann si Kenneth Welsh. O solida drama sportiva bazata pe evenimente reale petrecute in 1980, la Olimpiada de iarna de la Lake Placid. Kurt Russell il interpreteaza pe antrenorul de hochei Herb Brooks, aflat la conducerea unei echipe (aparent) nu tocmai performante a Statelor Unite. Nimeni nu crede in ei, mai ales ca au de infruntat neinvinsa - pana atunci - echipa a Uniunii Sovietice. Regizorul Gavin O'Connor a avut intuitia extraordinara de a distribui jucatori profesionisti de hochei - in loc de actori - in rolurile membrilor echipei, ceea ce da un aer extrem de verosimil scenelor de "actiune". Aceasta optiune de casting reliefeaza si mai bine excelenta performanta a lui Kurt Russell in rolul antrenorului care trebuie sa-si manipuleze constient jucatorii pentru a scoate ce e mai bun din ei; el ne arata, cu finete, cat de greu ii este in anumite momente sa infrunte aspectele mai dificile ale slujbei sale, ascunzandu-si in acelasi timp framantarile de cei pe care trebuie sa-i duca spre victorie. Adevaratul Brooks nu isi dorise o colectie de staruri atunci cand si-a alcatuit echipa, ci un ansamblu care sa functioneze perfect impreuna si exact asta vedem in film. Faptul ca lucreaza cu neprofesionisti ii permite lui Kurt Russell sa domine fiecare secventa cu prezenta sa extrem de puternica si personalitatea sa exploziva. Filmul ne ofera excelente secvente de joc in care camera se misca rapid intre diversele puncte ale actiunii, intr-un fel care ii va surprinde si pe cei familiarizati cu hocheiul doar de la televizor. Este un perfect film sportiv, care reuseste sa manevreze remarcabil si aspectele legate de epoca in care se petrece actiunea. Memorabila e si Patricia Clarkson, recent nominalizata la Oscar (pentru rolul din "Pieces of April"), in rolul sotiei lui Brook. De la ora 22.00, TVR Cultural ofera telespectatorilor productia "Instalatorul", in regia lui Peter Weir. Din distributie fac parte Judy Morris, Ivor Kants, Robert Coleby, Candy Raymond si Henri Szeps. O familie australiana este terorizata de prezenta unui instalator, pe care se pare ca nimeni nu-l chemase si care ii aduce pe locatari in pragul isteriei. Dupa cateva zile, el pleaca asa cum venise, lasand in urma nervi zdruncinati si o casa aproape distrusa.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.