UCRAINA, UPL, etapa a 29-a * Sahtar Donetk, echipa antrenata de MIRCEA LUCESCU, a castigat titlul cu o etapa inainte de final, dupa victoria din deplasare, scor 3-1, cu Cernomoret Odessa. Lucescu a folosit trei romani, COSMIN BARCAUAN (integralist),
UCRAINA, UPL, etapa a 29-a * Sahtar Donetk, echipa antrenata de MIRCEA LUCESCU, a castigat titlul cu o etapa inainte de final, dupa victoria din deplasare, scor 3-1, cu Cernomoret Odessa. Lucescu a folosit trei romani, COSMIN BARCAUAN (integralist), RAZVAN RAT (titular) si FLAVIUS STOICAN (intrat pe teren in minutul 79 in locul lui Rat), al patrulea, CIPRIAN MARICA, fiind suspendat. Cu o etapa inainte de final, Sahtar are patru puncte avans fata de Dinamo Kiev, echipa pe care o va intalni pe teren propriu in ultimul meci. "Partida a fost foarte dificila pentru noi, deoarece trebuia sa castigam, iar acest lucru ne-a facut sa fim tensionati. Am avut cateva ocazii de gol in prima repriza, iar la prima reusita am avut noroc, mingea ricosand in poarta la lovitura libera a lui Timosciuk. Sahtiar a jucat apoi relaxat, noi fiind multumiti cu rezultatul, stiind si ca echipa din Odesa va risca in ultimele minute, fapt care s-a si intamplat. Victoria aceasta ne-a adus titlul national, dar fiecare meci este important pentru noi, iar jocul din ultima etapa cu Dinamo Kiev nu va avea o semnificatie mai putin importanta. Am fost tot timpul siguri ca vom castiga campionatul. Am castigat multe puncte, iar acum putem sa ne bucuram de succesul de a participa in Liga Campionilor si de a reprezenta Ucraina in cupele europene", a declarat Lucescu. Sahtar este la al doilea titlu din istorie (primul in 2001-2002, antrenor Nevio Scala); celelalte 12 fiind castigate de Dinamo Kiev - 11 si de Tavria Simpferopol - 1 (primul dupa crearea campionatului ucrainean)
* FLORIN CERNAT a deschis scorul (minutul 23) pentru Dinamo Kiev, 3-0 acasa cu Zakarpatie. Cernat a fost titular si i-a lasat locul in minutul 46 lui Satkih. De la Dinamo au lipsit CRISTIAN IRIMIA si TIBERIU GHIOANE * CORNEL BUTA a fost integralist pentru Volin Lutk, 0-1 in deplasare cu Ilicevet * IULIAN DANITA a fost integralist pentru Metalist Harkov, 1-3 in deplasare cu Metalurg Donetk * DANIEL FLOREA a fost integralist pentru Metalurg Zaporoje, 1-2 acasa cu Tavria Simpferopol.
RUSIA, Premier Liga, etapa a 11-a * ERIK LINCAR a fost titular pentru Amkar Perm, 0-0 acasa cu Tomi Tomsk. Lincar a fost inlocuit in minutul 70 de marocanul Ziyati, fost jucator la Rapid * POMPILIU STOICA a fost titular pentru FK Moscova, 0-1 acasa cu Krilia Sovetov. Stoica a fost schimbat de Goravski in minutul 73 * CRISTIAN TUDOR a intrat in minutul 65 pentru Alania Vladikavkaz, 0-1 in deplasare cu Dinamo Moscova. Tudor l-a inlocuit pe Daraselia. De la Alania a lipsit IULIAN TAMES * ADRIAN IENCSI, din minutul 46 in locul lui Iranek, si FLORIN SOAVA, din minutul 83 in locul lui Kalinicenko, au jucat pentru Spartak Moscova, 1-1 in deplasare cu Zenit St. Petersburg * CRISTIAN DANCIA a lipsit de la Torpedo Moscova, 0-1 in deplasare cu Saturn Ramenskoe.
SPANIA, Segunda Division, etapa a 41-a * COSTEL GALCA a fost integralist pentru Almeria, 1-1 in deplasare cu Recreativo Huelva. Almeria si-a asigurat locul in divizia secunda cu o etapa inainte de final. La Recreativo, LAURENTIU ROSU a fost titular si i-a lasat locul lui Manu in minutul 49 * BOGDAN MARA a fost titular pentru Polideportivo Ejido, 2-2 acasa cu Tenerife. Mara a fost schimbat in minutul 57 de Bucko * CATALIN MUNTEANU, accidentat, a lipsit de la Real Murcia, 1-0 acasa cu Lleida.
CHINA, China League, etapa a 13-a * SABIN ILIE a marcat un gol pentru Changchun Yatai, 3-1 in deplasare cu Zhejiang Lvcheng. Ilie, golgeterul diviziei secunde, cu 14 reusite, a fost integralist si a stabilit scorul final in minutul 86.
ITALIA, cupa, finala (tur) * CRISTIAN CHIVU a fost integralist pentru AS Roma, 0-2 acasa cu Inter Milano (goluri Adriano). Chivu a primit un cartonas galben si a fost desemnat de presa italiana cel mai bun jucator al echipei sale. Cotidianul "Il Tempo" l-a notat pe internationalul roman cu 7, cea mai mare nota dintre jucatorii Romei. "Chivu a reusit sa-l anihileze pe nigerianul Obafemi Martins si a salvat tot ce se mai putea salva", se arata in caracterizarea facuta romanului de publicatia citata. Returul se joaca maine seara, la Milano. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.