Prima etapa a celei de-a 42-a editii a Turului ciclist al Romaniei, desfasurata ieri, pe traseul Valenii de Munte - Miercurea Ciuc, a fost si cea mai lunga, cei 88 de rutieri prezenti la start ruland pe o distanta de 186 km. Fara incidente, etapa a f
Prima etapa a celei de-a 42-a editii a Turului ciclist al Romaniei, desfasurata ieri, pe traseul Valenii de Munte - Miercurea Ciuc, a fost si cea mai lunga, cei 88 de rutieri prezenti la start ruland pe o distanta de 186 km. Fara incidente, etapa a fost extrem de agitata, cu evadari, regrupari, sprinturi si catarari de categoria A (peste 1000 m). Din fericire, vremea a fost superba, iar soseaua, cu o mica exceptie la Sacele, s-a prezentat in conditii foarte bune. La 43 de kilometri de la plecare, primul sprint din statiunea Cheia a fost castigat de Marian Frunzeanu, urmat de Maxim Mikeilchiuk (Miraj - Ucraina) si Pavel Lupas. Ajunsa la o altitudine de 1010 m, caravana a bifat prima catarare, Frunzeanu si Mikeilchiuk fiind urmati de Sorin Gabriel Pop. Dupa alti 4 km, la Pasul Bratocea (1262 m), a avut loc o noua catarare, castigata de Ivailo Gabrovsky (Hemus 1896 Berchi - Bulgaria), urmat de Olecsandr Surutkovici (Miraj) si Sorin Gabriel Pop. La sprintul de la Sf. Gheorghe, ordinea a fost Olecsandr Surutkovici, Alexandr Mazveev (Moldova) si Sorin Gabriel Pop. La kilometru 148, in statiunea Tusnad, un nou sprint, castigat de aceasta data de Sorin Gabriel Pop, urmat de Ivailo Gabrovsky si Dumitru Craciun (Moldova). La capatul etapei, la Miercurea Ciuc, primii trei de la Tusnad Bai au obtinut si tripla finala, dar in alta ordine: 1. Ivailo Gabrovsky, care imbraca si primul tricou galben - BRD-GSG; 2. Dumitru Craciun (tricoul alb - TNT); 3. Sorin Gabriel Pop (tricoul rosu - Asirom). Tricoul verde - Sert i-a revenit lui Marian Frunzeanu, iar tricoul albastru - SRR, juniorului Marius Petrache (Mazicon Emmedue - Romania).
Azi, startul se da la ora 12, la Miercurea Ciuc, urmand un traseu cu o catarare B, la Harghita Bai (14 km, 985 m, ora 12,40), sprint la Odorheiul Secuiesc (50 km, ora 13,30), catarare A, la Corunt-Lupeni (68 km, 1010 m, ora 14,10), sprint la Sovata (74 km, ora 14,55), sprint la Sangeorgiu de Padure (119 km, 15,15), catarare B, la Balauseri, 135 km, 380 m, 15,43), catarare B, la Acatari (143 km, 470 m, ora 16), iar la ora 16,15, sosirea la Tg. Mures. (CMM)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.