Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor Nationale impreuna cu Comisia pentru Politica Externa din cadrul Camerei Deputatilor organizeaza in perioada 30 iunie-2 iulie o conferinta parlamentara internationala cu tema "Protec
Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor Nationale impreuna cu Comisia pentru Politica Externa din cadrul Camerei Deputatilor organizeaza in perioada 30 iunie-2 iulie o conferinta parlamentara internationala cu tema "Protectia Drepturilor Omului in Zonele de Conflict din Orientul Mijlociu", informeaza un comunicat sosit la redactie.
Pornind de la Recomandarile ONU pentru procesul de pace in Orientul Mijlociu, precum si de la principiile respectarii drepturilor omului in zonele de conflict si avand in vedere totodata evolutiile recente in procesul de pace in aceasta zona, Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor Nationale impreuna cu Comisia pentru Politica Externa din cadrul Camerei Deputatilor a Romaniei au obtinut in data de 08.06.2005 aprobarea Biroului Permanent pentru organizarea unei conferinte parlamentare internationale pe tema: "Protectia Drepturilor Omului in Zonele de Conflict din Orientul Mijlociu". Acest demers reflecta interesul factorilor politici de a se implica in solutionarea problemelor acute de securitate din Orientul Mijlociu.
Conferinta va avea loc la Bucuresti, la Palatul Parlamentului, in perioada 30 Iunie - 2 Iulie, 2005. Au fost invitati sa participe la eveniment membri ai forurilor legislative din Arabia Saudita, Egipt, Israel, Iordania, Irak, Iran, Kuweit, Liban, Libia, Palestina, Siria. Din partea Knesset-ului israelian este anticipata prezenta lui Dani Yatom, lui Uval Stineth - Presedintele Comisiei de Afaceri Externe si Aparare, lui Gidon Ezra - Ministrul Securitatii Interne, lui Dr. Efraiem Sene si a lui Michael Razon. Federatia Rusa si Statele Unite ale Americii au fost, de asemenea, invitate sa participe la conferinta in calitate de observatori. Sefa Departamentului de Stat al SUA, Condoleezza Rice, a fost, de asemenea, invitata. La manifestare sunt asteptati reprezentanti ai unui mare numar de publicatii si televiziuni din intreaga lume. De asemenea, Ambasadele Egiptului, Siriei, Kuweitului si Irakului au contactat organizatorii pentru a exprima realul interes al acestor tari pentru participarea la Conferinta, urmand a se primi in scurt timp si confirmarea scrisa a prezentei acestora la eveniment. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.