Folosindu-se de influenta politica pe care o are, deputatul liberal Relu Fenechiu a cooptat un grup de persoane publice din Iasi pentru a denigra ZIUA de Iasi. Ura lui Fenechiu si a acolitilor sai este atat de mare (pentru ca au fost criticati in pag
Folosindu-se de influenta politica pe care o are, deputatul liberal Relu Fenechiu a cooptat un grup de persoane publice din Iasi pentru a denigra ZIUA de Iasi. Ura lui Fenechiu si a acolitilor sai este atat de mare (pentru ca au fost criticati in paginile cotidianului ZIUA de Iasi), incat au demarat o noua actiune marsava avand ca scop distrugerea ziarului. Alaturi de Fenechiu se afla deputatul Traian Dobre care a intrat in PNL pentru a-si proteja afacerile, precum si ceilalti delatori care in toamna anului trecut au sustinut in fata organelor de cercetare penala ca articolele din ZIUA de Iasi, in care erau criticati, au avut ca scop incheierea unor contracte de publicitate. Este vorba de un asa-zis comunicat de presa, scris fara nici un fel de logica, din care aflam ca in aceasta fratie a lupilor care vrea sa distruga ZIUA de Iasi au intrat si senatorul independent Neculai Apostol, prof. dr. Dan Martu, director medical la Spitalul de Recuperare, Mircea Onofriescu, directorul Maternitatii Cuza Voda, prefectul judetului Iasi, Radu Prisacaru, medicul Teodor Stamate, director la Spitalul de Urgenta, precum si deputatul Anghel Stanciu, recent exclus din PRM, fiind acuzat ca si-a dezvoltat afacerile printr-o serie de relatii de tip mafiot cu PSD. Reamintim ca insasi Vadim Tudor, presedintele PRM, a multumit cotidianului ZIUA de Iasi ca a dezvaluit afacerile lui Anghel Stanciu. Comunicatul de presa nu este semnat de nimeni si nici nu este emis de vreo institutie anume. La sfarsitul comunicatului apare o lista care contine numele persoanelor enumerate mai sus care ar fi indignate de faptul ca ZIUA de Iasi "a prejudiciat interesele judetului Iasi" si a publicat o serie de articole care au diminuat autoritatea si credibilitatea administratiei locale. In comunicat se sustine ca articolele ar fi avut scopul de a obtine numai foloase necuvenite de catre conducerea ziarului, de la persoanele mentionate.
Actiuni de intimidare
Reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au luat legatura cu o parte din persoanele mentionate in comunicat. Astfel, in afara de Fenechiu si ceilalti delatori, persoanele contactate au spus ca nu au auzit de o asemenea actiune si, prin urmare, nu si-au asumat raspunderea pentru cele precizate in comunicat. Lucrurile sunt cu atat mai grave, cu cat se precizeaza ca a fost sesizata Administratia Prezidentiala, Cancelaria Primului Ministru, Clubul Roman de Presa. Reiese clar ca se fac presiuni politice puternice pentru ca autoritatile administratiei publice centrale sa ia masuri impotriva ZIUA de Iasi, fapt ce are ca scop si intimidarea jurnalistilor angajati ai ziarului care de-a lungul timpului nu au facut decat sa-l critice pe Relu Fenechiu, Neculai Apostol, Traian Dobre, si pe prietenul lor, fost activist si propagandist al Uniunii Tineretului Comunist, Constantin Soranescu. Este important de precizat ca senatorul Neculai Apostol si Constantin Soranescu sunt patronii unui cotidian local si sunt deranjati de ascensiunea ZIUA de Iasi. In cursul zilei de astazi, conducerea ZIUA de Iasi va depune plangere penala impotriva acestor indivizi enumerati in comunicatul de presa, care vor sa inchida un ziar, folosindu-se de influenta pe care o au, doar pentru ca nu suporta sa fie criticati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.