La concurenta cu incinsul deznodamant al ierarhiei fotbalului nostru cel de toate zilele, jubileul "Internationalelor" de atletism, cea mai veche competitie sportiva europeana, a reusit sa faca show. Cel putin la balcoanele Spitalului de Urgenta, und
La concurenta cu incinsul deznodamant al ierarhiei fotbalului nostru cel de toate zilele, jubileul "Internationalelor" de atletism, cea mai veche competitie sportiva europeana, a reusit sa faca show. Cel putin la balcoanele Spitalului de Urgenta, unde, in premiera, suferinta spectatorilor a fost alinata de un alt gen de intreceri.
In plus, in cea mai impozanta arena continentala, adica cea din "Groapa", si-au dat intalnire o multime de fani ai sportului rege in contextul olimpic, iar concursul a fost savurat din plin. Chiar daca atletii n-au avut de cules decat glorie. Chiar daca mai multe nume neaose de marca s-au protejat pentru competitiile de anvergura care bat la usa. Cu toate ca reprezentarea internationala a lasat de dorit (doar opt tari participante: Norvegia, Liban, Ungaria, Egipt, Cipru, Bulgaria, Turcia si Moldova). Iar motivul este lesne de banuit: lipsa unor premii substantiale, care sa adune la start stelele! Chestiune care a intrat serios in atentia noii conduceri a FR Atletism, sprijinita si de clubul Dinamo.
Alb-rosiii propunandu-si, pana una-alta, definitivarea anexelor care sa ne permita organizarea unor reuniuni atletice de top mondial, dar si racolarea unor sportivi cu un plamares impresionant.
Numele cele mai vehiculate fiind cele ale duetului de argint de la Atena: Ionela Tarlea Manolache si Marian Oprea (foto dreapta). Iar premierele nu s-au incheiat aici! Dupa ani si ani, la meeting-ul bucurestean a asistat si un oficial important al AEA (Asociatia Europeana de Atletism), vicepresedintele Agoston Sulek, secondat de un prieten mai vechi al ovalului magic tricolor, japonezul Susumu Sunahara (secretar genaral adjunct al federatiei japoneze). Doi corifei ai atletismului romanesc, Dumitru Alexandrescu si Victor Firea au fost recompensati simbolic de catre FRA pentru sufletul, inca tanar, cu care au sprijinit atata amar de vreme miscarea atletica si nu numai.
Si, tot ca o noutate, sa notam dotarea cu uniforme a arbitrilor si a personalului insarcinat cu schimbarea aparaturii, adica tricouri galbene, respectiv treninguri bleumarin, o cheltuiala, zicem noi, cu "efect vizual" a FRA, dupa modelul marilor intreceri ale lumii.
Memorialul "Ioan Soter", premiu special pentru castigatorii probei de saritura in inaltime, acordat de catre marea doamna a atletismului nostru, presedintele Fundatiei Atletismului Romanesc, Iolanda Balas Soter, a revenit in acest an dinamovistei Monica Iagar (1,90 m) si oradeanului Emilian Vasile (2,14 m), pentru ca Trofeul "Lia Manoliu" la disc femei sa intre din nou in posesia dinamovistei Nicoleta Grasu (61,33 m), superba cupa de cristal fiind inmanata de catre vicepresedintele COSR, Marcel Popescu si de incredibila canotoare Elisabeta Lipa.
Revenind la concursul de sambata, cele mai disputate probe au fost cele de saritura in lungime. Doar un centimetru le-a despartit pe Adina Anton (CSM-PAB Arad - 6,54 m, din ultima incercare) de Alina Militaru (CS Ceahlaul Piatra Neamt - 6,54 m), pentru ca la masculin sa se impuna Danut Simion (Rapid - 8,00 m) in fata lui Bogdan Tarus (Farul - 7,96 m). Desi "rating-ul" cel mai mare l-a obtinut vicecampionul olimpic la triplusalt, Marian Oprea, care a executat doar doua incercari. Dar ce sarituri: 17,33 m si 17,46 m.
La performante deosebite sa notam pe cele obtinute de Gheorghe Guset (Armatura Zalau - greutate-20 m), Angela Morosanu (LPS Iasi - 100 m-11,48), Corina Dumbravean (CS Olimpic Sport Craiova - 800 m-2:03,00), Alexandru Mihailescu (Steaua - 110 mg-13,73), Vasile Bobos (CSM Cluj - 100 m-10,66) si Mihaela Melinte (SCM Bacau - ciocan-68,83 m).
Ieri, s-au definitivat si echipele care ne vor reprezenta la Cupa Europei: fetele in Superliga, pleaca la Florenta miercuri si baietii care vor evolua in Liga I, vor decola spre Leiria (Portugalia) joi.
Ca obiective, pentru delegatia feminina condusa de catre proaspatul presedinte al FRA, Ilie Floroiu, s-a propus ramanerea in elita continentala, in timp ce, la masculin, seful team-ului tricolor, Dan Serafim, spera sa asiste la promovarea in Superliga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.