Campania nationala de informare a publicului cu privire la denominarea monedei nationale "ZIUA Leului Nou" a ajuns la Craiova. Astazi se desfasoara, la Casa Universitarilor din Craiova, la ora 11.00, cea de-a cincea dezbatere pe tema denominarii leul
Campania nationala de informare a publicului cu privire la denominarea monedei nationale "ZIUA Leului Nou" a ajuns la Craiova. Astazi se desfasoara, la Casa Universitarilor din Craiova, la ora 11.00, cea de-a cincea dezbatere pe tema denominarii leului, din cadrul campaniei organizate de Banca Nationala a Romaniei si Grupul de presa ZIUA. La aceasta manifestare si-au anuntat participarea reprezentanti ai autoritatilor locale din Craiova, printre care Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cristian Pichermayer, consilier relatii publice in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj si Dumitru Iordache, comisar-sef Garda Financiara Craiova. De asemenea, vor participa la dezbateri oficiali ai bancii centrale, reprezentanti ai principalelor institutii financiar-bancare din Romania si mass-media. Evenimentul se desfasoara cu sprijinul Bancii Comerciale Romane, parteneri media fiind Realitatea TV si Radio Total.
Agenda de discutii a dezbaterilor de la Craiova cuprinde urmatoarele subiecte: necesitatea si avantajele introducerii leului nou; etapele denominarii monedei nationale; circulatia paralela a leului vechi si a leului nou (efecte); modul de alimentare a bancomatelor (resurse); opinia publica despre leul nou.
In cadrul campaniei de informare nationala, care se desfasoara in perioada 11 aprilie - 30 iunie 2005, sunt organizate o serie de dezbateri pe tema denominarii monedei nationale. Campania de comunicare implica Ministerul Finantelor Publice, directiile specializate pentru comunicarea reglementarilor si normelor de aplicare a acestora, institutii financiare specializate (banci, societati de asigurari etc.), mass-media si specialisti economici, camere de comert, asociatii de afaceri, producatori de echipamente specializate (masini de numarat bani, automate bancare etc.). Prima dezbatere din cadrul campaniei a avut loc la inceputul lunii aprilie la Bucuresti, la sediul central al Bancii Nationale, ocazie cu care banca centrala a semnat acorduri de colaborare cu Grupul de Presa ZIUA, Realitatea TV si Radio Total privind informarea publicului in legatura cu denominarea leului. Ulterior dezbaterile au continuat la Iasi, Cluj si Timisoara, urmatoarele urmand sa aiba loc la Brasov si Constanta. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.