Parlamentarii PSD vor vota in favoarea rapoartelor anuale de activitate ale SRR si SRTV, a anuntat ieri deputatul Dan Mihalache, membru al Comisiei de cultura. In opinia PSD nu exista motive care sa justifice un vot negativ la adresa celor doua Consi
Parlamentarii PSD vor vota in favoarea rapoartelor anuale de activitate ale SRR si SRTV, a anuntat ieri deputatul Dan Mihalache, membru al Comisiei de cultura. In opinia PSD nu exista motive care sa justifice un vot negativ la adresa celor doua Consilii de Administratie ale SRR si SRTV, a explicat Mihalache, adaugand: "Vom sustine in continuare nevoia de a avea o anumita stabilitate in ceea ce priveste cele doua consilii de administratie". El a afirmat ca votul negativ al parlamentarilor Puterii pentru rapoartele de activitate ale SRR si SRTV nu va fi decat "implinirea comenzii de a prelua controlul politic" asupra celor doua institutii. Deputatul PSD a tinut sa arate si ca formatiunea sa va respinge orice incercare a Puterii de a institui o formula de interimat la conducerea SRR si SRTv, pentru ca "solutia interimatului se justifica numai in cazul in care Parlamentul este intre doua legislaturi, si nu intre doua sesiuni". Mai mult, Mihalache a invocat si faptul ca interimatele au constituit, in timp, perioadele cele mai negre, "de jaf generalizat si de schimbari arbitrare pe baza de liste negre" din istoria SRR si SRTV. Rapoartele de activitate al SRR si SRTV pe 2004 vor fi supuse, marti, dezbaterii Camerelor reunite ale Parlamentului, un eventual vot negativ atragand demiterea consiliilor de administratie ale celor doua institutii. Ambele documente au primit aviz negativ din partea Comisiilor de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor. (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.