Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa incheie un protocol de colaborare cu firmele producatoare de tutun, in vederea combaterii evaziunii fiscale produse prin contrabanda cu tigari si tigarete ori prin comercializarea de produse co
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa incheie un protocol de colaborare cu firmele producatoare de tutun, in vederea combaterii evaziunii fiscale produse prin contrabanda cu tigari si tigarete ori prin comercializarea de produse contrafacute, se arata intr-un comunicat al institutiei. Institutia solicita companiilor care accepta aceasta forma de colaborare informatii cu privire la cazurile de pe piata, inclusiv transporturile de produse de contrabanda sau contrafacute de natura sa trezeasca suspiciuni privind incalcarea legilor in vigoare sau care ar putea avea impact asupra functionarii legale a pietei. De asemenea, ANAF mai cere rapoarte cu privire la volumul de vanzari de pe piata interna si date referitoare la bunurile fabricate si exportate sau aflate in tranzit pe piata interna, cu exceptia informatiilor considerate confidentiale. In plus, producatorii ar putea acorda asistenta in vederea identificarii mostrelor de produse din tutun de contrabanda care poarta denumirile comerciale ale firmelor. In schimb, ANAF se angajeaza sa acorde informatii, in conditiile legii, cu privire la orice interceptare de produse, considerate ca purtand marcile ce apartin societatilor partenere, prin retelele de comert ilicit si le va pune la dispozitie mostrele sechestrate. De asemenea, ANAF va depune toate diligentele astfel ca, indiferent de infractiune, toate tigaretele de contrabanda sau destinate acestui scop, precum si cele contrafacute, care au fost sechestrate sau confiscate, sa fie distruse in momentul in care nu vor mai fi necesare in cadrul nici unei actiuni administrative, civile sau penale si va informa producatorii semnatari. ANAF exclude insa posibilitatea ca societatile producatoare de tutun care consimt la aceasta forma de cooperare sa beneficieze de un tratament fiscal preferential. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.