Incepand de astazi, capitala Republicii Moldova, Chisinau, va deveni pentru urmatoarele doua saptamani "centrul" sahului european, urmand sa gazduiasca cea de-a VI-a editie a Campionatului European feminin, intrecere care va reuni la start peste 150
Incepand de astazi, capitala Republicii Moldova, Chisinau, va deveni pentru urmatoarele doua saptamani "centrul" sahului european, urmand sa gazduiasca cea de-a VI-a editie a Campionatului European feminin, intrecere care va reuni la start peste 150 de jucatoare din 30 de tari, printre care si Romania. Conform datelor oficiale, la turneul final european gazduit de saloanele Palatului Republicii, amenajat special pentru acest eveniment, vor fi oferite premii substantiale, castigatoarea urmand sa primeasca 7000 de dolari, ocupanta locului secund 4000 de dolari, iar sportiva de pe locul trei 3500 de dolari. Totodata, in functie de rezultatele obtinute, primele 26 de jucatoare vor fi recompensate cu premii si cadouri din partea forului moldovean si a federatiei internationale. Romania va fi reprezentata de o delegatie numeroasa, formata din 14 jucatoare: Corina Peptan, Cristina Foisor, Gabriela Olarasu, Adina Bogza, Irina Ionescu, Angela Dragomirescu, Andreea Sasu-Ducsoara, Carmen Voicu, Cristina Calotescu, Iulia Ionica, Corina Gheorghe, Sabina Foisor, Smaranda Paduraru si Iosefina Paulet. Competitia care va debuta in aceasta dupa-amiaza se va disputa in sistem elvetian, cu 12 runde in formula de 40 de mutari in 90 de minute, specialistii considerandu-le ca principale favorite la cucerirea titlului pe ex-campioana europeana Almira Scripcenco si pe ex-campiaona mondiala Maia Ciburdanidze. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.