Iliescu a vorbit ieri si despre o eventuala confruntare a sa cu fostul lider al minerilor, Miron Cozma si despre declaratiile pe care urmeaza sa le mai faca in dosarul mineriadei. "Am trimis avocatul ca sa stabileasca cu procurorul cand sa ma mai duc
Iliescu a vorbit ieri si despre o eventuala confruntare a sa cu fostul lider al minerilor, Miron Cozma si despre declaratiile pe care urmeaza sa le mai faca in dosarul mineriadei. "Am trimis avocatul ca sa stabileasca cu procurorul cand sa ma mai duc, am trimis si bibliografia. Eu pe aceste teme am scris si am avut discutii si cu comisia parlamentara de ancheta a evenimentelor din iunie. Gazetarii nu prea citesc, ei scriu, dar nu citesc. In legatura cu Revolutia si cu evenimentele din 13-15 iunie eu am publicat, am dat publicitatii stenogramele discutiilor cu comisia parlamentara. Am scris o carte care se numeste Viata politica intre violenta si dialog. Eu m-am straduit sa promovez dialogul, dar ne-am confruntat cu violenta in toata perioada de dupa Revolutie. E treaba Justitiei daca-l elibereaza pe Miron Cozma. Sa ma confrunt cu Cozma? Confruntare pe ce? Nu stiu! N-am ce sa discut cu el pe tema mineriadei, asta o discuta instantele abilitate. Eu am fost la procesul lui Cozma, am pledat ca martor si la vremea respectiva, daca ma intrebati ca persoana, mi se parea exagerata condamnarea lui la 18 ani, pentru ca fenomenul a fost mult mai complex si nu poate fi totul rezumat la judecarea si condamnarea unui singur om. Eu am facut-o cu toata raspunderea, inclusiv actul de gratiere. Probabil ca am avut inabilitatea in ceea ce priveste momentul ales." (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.