Este momentul ca procurorii care instrumenteaza dosarul mineriadei din 1990 sa stabileasca cine este si cine nu este invinuit in acest caz, cat timp toate persoanele implicate au fost audiate, a declarat avocatul lui Miron Cozma. "Logic, au fost audi
Este momentul ca procurorii care instrumenteaza dosarul mineriadei din 1990 sa stabileasca cine este si cine nu este invinuit in acest caz, cat timp toate persoanele implicate au fost audiate, a declarat avocatul lui Miron Cozma. "Logic, au fost audiati toti. Este o situatie in care procurorii trebuie sa ia o hotarare intermediara, adica sa stabileasca cine este invinuit si cine nu", a declarat avocatul Adrian Roseti, precizand ca anchetatorii nu i-au comunicat pana acum ce calitate are Cozma in dosar. El a sustinut, inca o data, necesitatea ca Miron Cozma si Ion Iliescu sa fie confruntati, intrucat declaratiile celor doi sunt contradictorii. Cozma doreste aceste confruntari pentru a arata ca fostul presedinte a mintit atunci cand s-a folosit de numele sau si a multumit pentru interventia minerilor in timpul evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Fostul lider al minerilor a fost audiat de mai multe ori in acest dosar, sustinand ca dupa mineriada i-au fost propuse functii importante in stat (precum cea de ministru de Interne), pe care le-a refuzat, intrucat veneau din partea unei guvernari conduse de un "fost nomenclaturist". Potrivit Mediafax, Cozma a mai spus procurorilor militari ca "un inalt procuror din conducerea Parchetului" i-a propus sa denatureze evenimentele din iunie 1990, pentru a beneficia ulterior de gratiere. Aparatorul lui Cozma crede ca nu exista nici o legatura intre deciziile care trebuie luate acum in dosarul mineriadei din 1990 si faptul ca instanta trebuie sa ia, in cateva zile, o decizie care ar putea duce la eliberarea lui Miron Cozma. "Nu stiu daca este o coincidenta, dar mi-e greu sa cred ca, intr-un dosar de o asemenea sensibilitate, Dan Voinea s-ar angrena in asemenea jocuri", a adaugat Roseti, referindu-se la decizia pe care Judecatoria Craiova trebuie sa o ia privind contestatia fata de mandatul de arestare emis dupa revocarea gratierii. (B. GALCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.