Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Radu Stroe (PNL) ne-a explicat ieri, ca este mult mai bine ca Executivul sa controleze "comunitatea de informatii", decat ca ea sa fie sub tutela Presedintiei. "Am mai adus argument
Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Radu Stroe (PNL) ne-a explicat ieri, ca este mult mai bine ca Executivul sa controleze "comunitatea de informatii", decat ca ea sa fie sub tutela Presedintiei. "Am mai adus argumente in acest sens. In primul rand este bine ca aceasta comunitate sa fie la Guvern deoarece 70-80% dintre informatiile de la serviciile secrete sunt la Executiv. Un alt argument este si faptul ca in mai multe tari, comunitatile de informatii se gasesc la premier, cum e cazul lui Tony Blair si Gerhard Schröder. Intr-adevar, in SUA comunitatea de informatii este la presedintele SUA, dar el este si premier", a comentat Stroe. El a explicat ca deocamdata vorbeste "de unul singur" si nu face decat sa raspunda la intrebari pe aceasta tema, urmand ca explicatii mai ample sa fie date dupa ce se vor pronunta si partidele politice. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.