Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu nu vrea un jurnalist la conducerea SRTV, pentru a nu putea fi influentat politic. Potrivit unor surse din PNL, citate de Mediafax, Tariceanu a cerut, la ultima sedinta a conducerii partidului, ca la conducerea Tele
Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu nu vrea un jurnalist la conducerea SRTV, pentru a nu putea fi influentat politic. Potrivit unor surse din PNL, citate de Mediafax, Tariceanu a cerut, la ultima sedinta a conducerii partidului, ca la conducerea Televiziunii Romane sa fie propus un manager, care sa nu aiba legatura cu lumea presei. Potrivit surselor citate, Tariceanu ar fi respins propunerile facute pana acum de liderii liberali. Cel mai vehiculat nume a fost cel a Brindusei Armanca, fost director al TVR Timisoara. De altfel, Armanca a fost marti seara la sediul central al PNL, dar nu a fost invitata la sedinta Biroului Permanent Central (BPC). Si aceasta pentru ca membrii BPC au ajuns la concluzia ca nu este cazul ca Brindusa Armanca sa fie audiata. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a sustinut insa ieri ca Armanca a fost chemata la sediul PNL "de un coleg care a dovedit exces de zel". Nicolaescu a refuzat sa spuna despre ce coleg este vorba, insa surse din partid sustin ca Armanca a fost propusa la sefia SRTV si chemata la sedinta BPC de Raluca Turcan, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor. Initiativa Ralucai Turcan a fost catalogata drept "o greseala" de purtatorul de cuvant al PNL. "A crezut ca la sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere vor aparea propuneri cu nemiluita pentru conducerile SRR si SRTV", a explicat Nicolaescu motivul pentru care colega sa de partid s-a grabit sa o propuna pe Brindusa Armanca la sefia televiziunii publice. Deputatul Raluca Turcan a respuns insa ieri, intr-o declaratie pentru Mediafax, implicarea numelui sau in promovarea unor propuneri pentru conducerea SRTV, sustinand ca Brindusa Armanca a fost invitata oficial la sediul PNL de Secretariatul General al partidului.
Nicolaescu: Numele vehiculate, simple speculatii
Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu a reactionat ieri si fata de informatiile aparute in ultimele zile in presa pe tema schimbarii conducerilor SRR si SRTV. "Toate informatiile din presa, privind inlocuirea conducerilor SRR si SRTV sunt simple speculatii", a sustinut deputatul liberal. Acesta a adaugat ca nu se pot face nominalizari pana la discutarea in Parlament a rapoartelor Comisiei de ancheta si Comisiilor de Cultura din cele doua Camere. "PNL nu se poate antepronunta pe un viitor vot pe care il va acorda Parlamentul pentru rapoartele privind SRR si SRTV. Toata psihoza creata in jurul acestui eveniment este artificiala si nu are nici o legatura cu deciziile conducerii partidului", a mai spus Nicolaescu. Unii membri ai conducerii PNL au recunoscut insa ca la ultima intrunire a BPC s-a stabilit ca pana la sedinta comuna a Parlamentului de saptamana viitoare sa se faca propuneri pentru sefia TVR, dar acestea sa fie in concordanta cu sugestiile lui Tariceanu. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.