Importatorii si distribuitorii de medicamente sunt sfatuiti de primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, daca vor sa vanda mai mult, sa se orienteze spre piata libera unde nu sunt constrangeri. El a precizat ca Guvernul este preocupat in principal de
Importatorii si distribuitorii de medicamente sunt sfatuiti de primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, daca vor sa vanda mai mult, sa se orienteze spre piata libera unde nu sunt constrangeri. El a precizat ca Guvernul este preocupat in principal de asigurarea starii de sanatate a populatiei, si nu de cifra de afaceri a importatorilor de medicamente. Premierul nu pare sa agreeze ideea unei noi runde de negocieri cu importatorii si distribuitorii de medicamente, pe considerentul ca la intalnirea precedenta s-au stabilit coordonatele care pot sa contureze functionarea in viitor a raporturilor dintre acestia si Ministerul Sanatatii. Seful Executivului a subliniat ca solutia propusa deja de echipa comuna de lucru este cea corecta. "Trebuie sa tinem cont ca nu suntem pe o piata complet libera, ci pe una reglementata, care depinde de alocatiile bugetare. Nu putem promite mai mult decat ne tine buzunarul. In aceste conditii, cred ca solutia propusa de echipa comuna de lucru este in masura sa asigure in primul rand o functionare corecta a sistemului, pentru asigurarea medicamentelor necesare", a spus Tariceanu. El a aratat ca in acest moment exista alocatii bugetare importante pentru medicamentele compensate si ca sistemul de sanatate beneficiaza de alocari bugetare de 2,4 miliarde euro, de patru ori mai mult decat in 1996. In aceste conditii, scopul propus este acela de a asigura o functionare corecta, care sa plece de la nevoia de a asigura medicamentele pentru cei care au afectiuni. Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a solicitat Guvernului stabilirea unei noi runde de negocieri, in perioada 14-17 iunie a.c., precizand ca "este gata sa prezinte Executivului solutii concrete de rezolvare a crizei actuale". AFPM doreste reluarea livrarilor catre unitatile sanitare numai in conditiile recuperarii sumelor datorate de spitale pentru produsele medicale livrate in perioada 2003-2004. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.