Administratorii SC CI-CO SA au organizat ieri o conferinta de presa in care au avertizat opinia publica asupra pericolului pe care il reprezinta o mana de procuroare, care apar invariabil in dosarele CI-CO si care, cu complicitatea judecatoarei Iosef
Administratorii SC CI-CO SA au organizat ieri o conferinta de presa in care au avertizat opinia publica asupra pericolului pe care il reprezinta o mana de procuroare, care apar invariabil in dosarele CI-CO si care, cu complicitatea judecatoarei Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti incearca sa impiedice recuperarea de catre AVAS a unor active ale societatii, care se cuvin statului, in valoare de 1000 de miliarde lei. Administratorii CI-CO au relatat presei modul in care de sase ani se lupta cu procurorii care blocheaza dosarele penale ale celor vinovati de devalizarea SC CI-CO SA, care in 1999 au luat cu japca de la stat pachetul majoritar de actiuni al societatii, printr-o cesiune de actiuni frauduloasa incheiata intre fostul FPS si SIF Muntenia.
Procuroarea Georgiana Hosu, de la DIICOT a fost acuzata ca i-a trimis in 2002 in judecata pe cei 16 inculpati din dosarul penal "Afacerea CI-CO", tocmai pentru cesiunea frauduloasa de actiuni, cu incalcarea art. 17 din codul de procedura penala care prevede: "Actiunea civila se porneste si se exercita si din oficiu, cand persoana vatamata este o unitate dintre cele la care se refera art. 145 din codul penal". Astfel, Georgiana Hosu nu s-a mai constituit parte civila in numele AVAS (fost APAPS, fost FSP) cu contravaloarea actiunilor CI-CO, refuzand sa apere interesele statului, aspect care convine inculpatilor din dosar, care in lipsa unui prejudiciu, pot scapa de raspunderea penala. Sunt vizati fostul sef al FPS, Alin Giurgiu si ex-presedintele SIF Muntenia, Horia Teodor Mihaescu, semnatarii contractului de cesiune de actiuni din 30.03.1999 si care sunt judecati pentru infractiuni economice.
Administratorii CI-CO le-au mai acuzat de aranjamente in dosarele CI-CO si pe procuroarele Paula Lavric si Alina Bica, care activeaza azi tot in DIICOT, din Parchetul General, precum si pe judecatoarea Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti, cea care judeca dosarul "Afacerea CI-CO" si care, la unison cu procuroarele din dosar, s-a opus cererii AVAS de anulare a fraudulosului contract de cesiune de actiuni si readucerii activelor CI-CO in patrimoniul AVAS.
Bani indisponibilizati pentru stat
Impotriva acestor magistrati s-au formulat plangeri penale la toate nivelele. Reactia PNA a fost dur criticata de administratorii CI-CO, in sensul ca dupa ce vreme de luni de zile nu s-a facut nimic in dosar, PNA l-a declinat taman la Parchetul General, la procuroarele acuzate. Administratorii CI-CO au prezentat extrase de cont care aratau ca au fost indisponibilizate peste 60 de miliarde de lei, special pentru AVAS, ca acesta sa-i ridice imediat dupa anularea contractului fraudulos de cesiune de actiuni dintre fostul FPS si SIF Muntenia. Echipa de administratori de la CI-CO a relatat ca vreme de cativa ani APAPS (Ovidiu Musetescu) si AVAS (Mircea Ursache) au refuzat sa se constituie parte civila cu contravaloarea acestor actiuni, facand jocul devalizatorilor. Noul presedinte al AVAS, Gabriel Zbarcea, a facut acest demers in urma cu trei luni, dupa ce intreaga escrocherie i-a fost adusa la cunostinta.
AVAS recunoaste marele fals
Intr-un dosar civil intentat de Asociatia PAS CI-CO, derulat tot la Tribunalul Bucuresti, avand ca obiect anularea contractului de cesiune, o jurista a AVAS a depus o intampinare falsa, cu semnatura vicepresedintei AVAS, Giliola Ciorteanu, copiata la xerox dupa un alt document, in care a cerut sa se nu se anuleze contractul fraudulos, actionand astfel impotriva intereselor institutiei si ale statului. AVAS a confirmat ieri oficial ca jurista si-a recunoscut vina, urmand ca aceasta sa fie sanctionata disciplinar, cel mai probabil prin destituire.
Administratorii CI-CO au solicitat autoritatilor sa se implice in inlaturarea magistratilor care fac jocurile inculpatilor din "Afacerea CI-CO", sa-i scoata pe acestia din dosare si sa-i traga la raspundere, pentru ca statul sa poata recupera patrimoniul CI-CO.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.