Ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a anuntat in luna ianuarie, in prima sa conferinta de presa, ca in procesul de reforma institutionala din MAE, destinata integrarii europene a Romaniei, se va sprijini pe diplomatii tineri si va r
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a anuntat in luna ianuarie, in prima sa conferinta de presa, ca in procesul de reforma institutionala din MAE, destinata integrarii europene a Romaniei, se va sprijini pe diplomatii tineri si va renunta la cei care se afla in pragul pensionarii, informeaza Rompres. Noul sef al diplomatiei romane a declarat ca isi propune ca MAE sa faca fata exigentelor institutionale si administrative de la nivelul Uniunii Europene si, in acest sens, doreste o "schimbare a culturii manageriale" din cadrul ministerului de resort, a "stilului de a face diplomatie". Mihai-Razvan Ungureanu a spus explicit ca se bazeaza in acest demers pe tinerii sai colegi din minister, care, "desi au varsta pana in 30 de ani, au o experienta profesionala impresionanta". Ministrul Afacerilor Externe a afirmat ca pensionarea este un lucru firesc in orice activitate si institutie si ca acest proces se va derula cu recunoasterea meritelor profesionale ale diplomatilor cu stagii semnificative in MAE. Ungureanu s-a angajat sa sustina actuala Asociatie a Diplomatilor Pensionari si a anuntat ca, o data cu retragerea acestor functionari la pensie, va incepe un proces de recrutare a unor forte proaspete, tineri calificati, in MAE. Pentru a-i atrage pe tineri spre cariera diplomatica - un scop declarat al sau -, ministrul de Externe a obtinut sprijinul primului-ministru pentru o noua grila salariala, stimulativa, pentru cei care debuteaza in serviciul diplomatic, cat si promisiunea de a le fi oferite acestora locuinte de serviciu, din fondul locuintelor de necesitate, sau sprijin pentru construirea unei case. Mihai-Razvan Ungureanu a mai afirmat ca, in privinta numirilor de ambasadori, va apela de acum inainte si la personalitati din lumea culturala, deoarece, in opinia sa, multora dintre diplomatii romani le lipseste o dimensiune culturala, necesara adesea in dialogul international. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.