Ion Mihalcea, fost inspector general in Directia Inspectiei Generale a CSM, a fost ieri numit secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii in locul judecatorului Ion Popa, care a fost revocat din functie in urma cu doua saptamani in urma
Ion Mihalcea, fost inspector general in Directia Inspectiei Generale a CSM, a fost ieri numit secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii in locul judecatorului Ion Popa, care a fost revocat din functie in urma cu doua saptamani in urma semnalarii unor deficiente in administrarea institutiei.
La capitolul numiri, Consiliul a mai decis ieri delegarea pentru doua luni a judecatoarei Maria Huza, in functia de presedinte al Tribunalului Bucuresti, al carei mandat in aceasta functie expirase la finele lunii mai a.c. Decizia de mentinere a Mariei Huza ca sefa a Tribunalului Bucuresti a fost luata cu doua voturi contra, doua nule si 12 pentru, fapt care l-a nemultumit profund pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, care a votat impotriva.
Perpetuarea membrei CSM, Maria Huza, la sefia Tribunalului Bucuresti, prin delegare, survine unei alte delegari de data recenta a altui membru CSM, Florica Bejinaru, pe functia de presedinte al Tribunalului Mehedinti. Ministrul Macovei a sustinut ca un membru al CSM are interdictie ca in timpul mandatului sa fie promovat intr-o functie. De asemenea, s-a reprosat neorganizarea din vreme a unui concurs pe aceste posturi. Majoritatea din CSM a decis insa ca delegarea pe functie nu ar echivala cu o promovare. Noul proiect de modificare a Legii de functionare a CSM, care va fi supus in curand votului Parlamentului, prevede permanentizarea activitatii membrilor CSM, in sensul ca acestia sa nu mai poata detine pe viitor, pe langa functia de la Consiliu, vreo alta functie de conducere la vreo instanta sau parchet, cu exceptia membrilor de drept: Procurorul General, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ministrul Justitiei.
Tot ieri, CSM si-a completat si echipa de judecatori inspectori cu inca patru persoane: Marinela Rozalia Crisan (judecator inspector la Curtea de Apel Oradea), Iulia Maiereanu (judecator la Tribunalul Ialomita), Simona Cristina Nenita (judecator la Tribunalul Bucuresti) si Mihaela Tropcea (judecator la Curtea de Apel Bucuresti).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.