Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator
O istorie senzationala, incarcata de mister este pe cale de a-si arata chipul dramatic. Incepand din 1996, un tanar in varsta de a
Motto: Inainte de a deveni istorie si chiar de a se intampla, multe evenimente majore sunt pregatite in laborator
O istorie senzationala, incarcata de mister este pe cale de a-si arata chipul dramatic. Incepand din 1996, un tanar in varsta de aproape 30 de ani incearca fara succes sa-si intalneasca tatal, care de mai bine de doi ani a disparut cu desavarsire din viata publica. Iar tatal, Iosif Constantin Dragan, este cel mai bogat roman, cu o avere plasata in numeroase tari ale planetei si estimata la circa un miliard de dolari. Este Iosif Constantin Dragan sechestrat? Mai este in viata? Nu care cumva un grup de persoane organizeaza ceea ce pe drept poate fi numit jaful secolului? Este cumva implicata si sotia acestuia? Sunt intrebari cumplite care il determina pe fiul venerabilului om de afaceri sa porneasca in cautarea lui cu o echipa de avocati redutabili si cu o alta de detectivi internationali, de-a lungul si de-a latul planetei. Incepand din Romania. Iar ziarul ZIUA a avut sansa de a-l intalni si de a-l cunoaste pe Mike Fink. Pentru ca la inceputul acestui an, redactia noastra a fost prima care a sesizat ca este posibil sa se intample ceva straniu cu Iosif Constantin Dragan.
Fiul ratacitor al miliardarului roman s-a nascut la Atena si a trait succesiv in Spania, Franta, Marea Britanie, SUA, Germania si, desigur, in Italia, la Milano, unde se afla si una dintre importantele resedinte ale tatalui sau. Pana in 1996, cu exceptia faptului ca Dragan nu l-a recunoscut - recunoasterea paternitatii fiind facuta ulterior, de un tribunal din Germania - Mike Fink a avut raporturi cat se poate de normale cu Iosif Constantin Dragan. Exista nenumarate fotografii si chiar filme care demonstreaza ca din frageda copilarie pana dupa ultimul master obtinut de Mike in psihologie, la Yale - dupa ce si la Milano obtinuse un master in economie politica - cei doi si-au petrecut timpul atat in intimitatea unor locuinte ale miliardarului, cat si in locuri publice faimoase sau in croaziere, pe yachturile acestuia. Relatia fireasca tata-fiu a fost brusc si dramatic curmata de o iubire despre care, la data respectiva, un cotidian central titra ca este "imposibila". O poveste de dragoste dintre un barbat in varsta atunci de 78 de ani - azi avand 88 - si o tanara domnisoara, atunci de 22 de ani - astazi in varsta de 32. Ea se numea Daniela Veronica Guse iar ulterior, din motive ce pot fi suspectate, si-a schimbat numele in Gusa. Poate fiindca este fiica faimosului general Stefan Guse, disparut in conditii suspecte dupa evenimentele din decembrie '89. Deci nici tanara domnisoara nu venea din neant spre marea ei dragoste. In plus, era inconjurata de cativa oameni tari. Un grup de ofiteri de elita care fusesera colaboratori ai generalului. Cel putin unii dintre ei provenind din serviciul secret al Armatei. Si, cum din serviciile secrete in general nu se pleaca decat cu picioarele inainte, pot sa-mi exprim linistit suspiciunea ca ei inca mai colaboreaza. Si daca asa stau lucrurile, atunci e de rau. Fireste, in eventualitatea in care intr-adevar Dragan ar fi sechestrat sau disparut chiar. Pentru ca faptele ofiterilor, chiar daca sunt acoperiti, ar putea aduce grave prejudicii imaginii ostirii romane. Sa revenim, insa, la ceea ce pana ieri parea o telenovela cu multe accente senzationale, iar astazi se contureaza ca o veritabila drama si poate degenera in scandal public. "Iubirea imposibila" a fost totusi posibila. Si a dat si roade. Doamna Daniela, care astazi a preluat conducerea tuturor firmelor lui Iosif Constantin Dragan - pe care, in realitate, le managiuiesc ofiterii - i-a nascut miliardarului trei copii. Dintre care doi gemeni. Asa ca Michael Fink nu mai este singur. Are un tata natural, o mama adoptiva mai tanara decat el si trei fratiori carora le putea fi tata. Singura problema - care este de fapt problema cardinala a vietii lui - este ca nu ii poate vedea la fata. Pe nici unul. Familia miliardarului Dragan, din care Mike a fost exclus pe neasteptate fara a fi existat la origine nici cel mai mic conflict, s-a inchis ca o conserva. Cu ofiteri cu tot.
O cumplita banuiala l-a determinat pe Mike sa-si intrerupa o cariera profesionala stralucita, sa renunte la succesele pe care si le construise singur, pentru a urca, la inceput de mileniu, o golgota rezervata adevaratilor fii ratacitori. Nu ii va fi usor, desi a facut apel la forte redutabile si a reusit sa starneasca si interesul presei. Pentru ca, daca cumva claustrarea absoluta a miliardarului Iosif Constantin Dragan este vinovata si reprezinta opera unor raufacatori, atunci acestia, la randul lor, vor incerca sa reziste presiunii. Si sa-l tina in continuare ascuns pe Dragan. Aparand aceasta "intimitate" cu orice pret. Punand la bataie sume fabuloase. Si nu numai. Pentru ca, iata, primele amenintari au si fost lansate impotriva postului de televiziune National TV, care l-a invitat pe Mike la o dezbatere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.