Autoritatile romane cheltuiesc anual sume importante pentru prevenirea si combaterea narcotraficului, dar tratamentul tinerilor dependenti mai lasa de dorit. Sunt cateva centre de dezintoxicare si cateva clinici particulare, insa etapa esentiala a un
Autoritatile romane cheltuiesc anual sume importante pentru prevenirea si combaterea narcotraficului, dar tratamentul tinerilor dependenti mai lasa de dorit. Sunt cateva centre de dezintoxicare si cateva clinici particulare, insa etapa esentiala a unui tratament de detox, post cura, lipseste cu desavarsire. S-au facut cateva incercari timide si in acest sens, dar nu se oferea o alternativa tinerilor, victime ale mortii albe. Initiativa in acest sens, cu drept de lauda, apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 2, care, prin Serviciul protectia copilului delicvent a demarat in urma cu trei ani un proiect destinat prevenirii consumului de droguri in randul copiilor strazii. Proiectul consta in deplasarea si camparea unui grup de tineri intr-o zona montana - Rezervatia Naturala "Plaiul Foii" - Valea Spirlei din Masivul Piatra Craiului. Scopul proiectului este "indepartarea tinerilor din mediul infractional si oferirea unui model viabil de viata sanatoasa, adaptat nevoilor specifice adolescentei". Reporterii ZIUA vor fi prezenti si in acest an in tabara de la Plaiul Foii, care incepe la mijlocul saptamanii viitoare.
"Beneficiarii proiectului "O noua sansa" sunt 24 de copii si tineri, cu varste intre 14-18 ani, care au trait adevarate traume fizice si psihice in copilarie. Obiectivul specific al acestui proiect il constituie separarea grupului de tinta de mediul criminogen, prin deplasarea si camparea in zone montane, invatarea deprinderilor si rezolvarea adaptabilitatii la conditiile de viata de tip comunitate terapeutica a abilitatilor de comunicare si socializare prin cunoasterea nevoilor celuilalt, limbajul responsabilitatilor si asumarea acestora, autogospodarirea, arta de a rezolva situatiile conflictuale", ne-a declarat coordonatorul proiectului, consilierul juridic Radu Marcos. Parteneri in proiect sunt printre altii Parcul National "Piatra Craiului" si Serviciul Public Salvamont Zarnesti.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.