In conditiile in care isi va respecta angajamentele asumate fata de UE, calendarul aderarii Romaniei la Uniune nu va suferi modificari, a declarat, ieri, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, citat de Mediafax. "Sunt increzator ca
In conditiile in care isi va respecta angajamentele asumate fata de UE, calendarul aderarii Romaniei la Uniune nu va suferi modificari, a declarat, ieri, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, citat de Mediafax. "Sunt increzator ca Romania se va integra la 1 ianuarie 2007, cu conditia sa implementeze toate angajamentele negociate," a precizat ambasadorul Marii Britanii in Romania, adaugand ca autoritatile de la Londra considera procesul de extindere a UE drept un succes. Referitor la ratificarea Tratatului constitutional european de catre Marea Britanie, ambasadorul Quayle a reluat declaratiile ministrului de Externe britanic, Jack Straw, amintind ca Guvernul de la Londra a decis ca nu ar fi potrivit sa se stabileasca o data pentru o noua dezbatere parlamentara pe tema legii privind organizarea referendumului britanic asupra Constitutiei europene. "Consideram ca este nevoie sa discutam cu partenerii din UE despre consecintele votului din Franta si Olanda. Marea Britanie nu poate sa decida singura viitorul Tratatului, dar suntem de parere ca acesta reprezinta un nou set de reguli rezonabile pentru o Uniune Europeana extinsa. Ne rezervam dreptul de a reintroduce legea privind organizarea referendumului britanic asupra Tratatului Constitutional, daca circumstantele se schimba," a mai adaugat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. (A.M.L.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.