De la ora 17.00, postul de televiziune ProCinema va difuza filmul "Extravagantul Mr. Deeds", din 1936, in regia Frank Capra. Din distributie fac parte nume devenite legende ale cinematografiei, cum ar fi Gary Cooper, Jean Arthur, George Bancroft, Lio
De la ora 17.00, postul de televiziune ProCinema va difuza filmul "Extravagantul Mr. Deeds", din 1936, in regia Frank Capra. Din distributie fac parte nume devenite legende ale cinematografiei, cum ar fi Gary Cooper, Jean Arthur, George Bancroft, Lionel Stander, Douglass Dumbrille, Raymond Walburn.
Bunatatea, simplitatea, dezinteresul devin in viziunea lui Capra calitati redutabile. Lui Deeds (Cooper) nu-i pasa de intelectualii cu pretentii, de avocati si de psihologi care-l considera nebun pentru ca lui ii place sa cante la tuba si nu-l intereseaza banii. El nu e nicidecum o victima lipsita de aparare si se intoarce in ring cu un umor si o smecherie native pentru a-si infrange dusmanii in numele celor pe care acestia i-au distrus.
De la 21:55, pe HBO, telespectatorii pot urmari filmul artistic "Kontroll", o productie Ungaria 2003, regizata de Antal Nimrod. Acest film este un amestec special de fictiune si realitate care se intampla sub pamant. Este povestea unui tanar straniu, a colegilor sai inspectori, a unei echipe rivale de controlori si a unei goane de-a lungul sinelor. Acest film a primit numeroase premii, cum ar fi premiul Sandor Simo pentru cel mai bun debut, cea mai buna imagine, Premiul Gene Moskowitz acordat de presa internationala in cadrul Saptamanii filmului maghiar, cel mai bun regizor, cel mai bun actor intr-un rol secundar si Premiul criticilor maghiari 2004.
De la ora 22.00, TVR Cultural va difuza filmul "Uraganul Rosy", o productie Italia-Franta-Republica Democrata Germana, in regia lui Mario Monicelli. Din distributie fac parte GÈrard Depardieu, Faith Minton, Roland Bock, Gianrico Tedeschi, Claudia Polley si Helga Anders. Raoul, fost boxer profesionist, o intalneste pe Rosy, o femeie-luptator, cunoscuta in ring sub numele de Uraganul Rosy. Cei doi se indragostesc unul de celalalt, dar relatia are de suferit din pricina geloziei pe care i-o provoaca lui Raoul reusitele profesionale ale femeii iubite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.