Un scandal de proportii a avut loc luni seara la Depozitul de Armasari de la Targu Mures, dupa ce Viorel Bubau, maestrul sportului hipic, aflat in conflict cu Regia Nationala a Padurilor, a constatat ca, in lipsa sa, patru din cei cinci cai ai sai ca
Un scandal de proportii a avut loc luni seara la Depozitul de Armasari de la Targu Mures, dupa ce Viorel Bubau, maestrul sportului hipic, aflat in conflict cu Regia Nationala a Padurilor, a constatat ca, in lipsa sa, patru din cei cinci cai ai sai care erau in depozit au fost raniti. Bubau a participat in cursul saptamanii trecute, cu cinci din cei zece cai proprii, la un concurs hipic de la Nagykanizsa (Ungaria), ceilalti cai ramanand in Depozitul RNP. El sustine ca a fost somat sa paraseasca depozitul in urma cu mai bine de o luna, dupa un incident legat de o sportiva care l-ar fi acuzat de agresiune. Bubau, care este si primarul localitatii Santana de Mures, sustine ca pe drumul de intoarcere in tara ar fi fost sunat de reprezentantii Directiei Silvice Mures, care i-ar fi spus ca nu mai are ce cauta cu caii la depozit. La fata locului, Bubau si sportivii care il insoteau au constatat ca pe poarta depozitului era pus lacat, iar caii proprii ramasi la depozit erau raniti, deoarece angajatii ar fi incercat sa-i evacueze. Pana la sosirea echipei lui Bubau, medicul de la depozit a incercat sa sutureze rana celui mai grav ranit cal, o iapa rasa Hanovra, despre care Bubau spune ca are o valoare de 10.000 de euro. Medicul autorizat care insotea echipa de hipisti i-a facut si el o interventie chirurgicala iepei, la umar, precum si una la cap. Angajatii Depozitului de Armasari au refuzat sa faca declaratii legate de incident. La fata locului au fost chemate Politia si Politia Sanitara Veterinara, care au declansat o ancheta in acest caz. In acest timp, adica in circa cinci ore, caii participanti la competitia din Ungaria nu au putut fi dati jos din masini. Conflictul a fost aplanat in momentul in care directorul Directiei Silvice Mures, Alexandru Chirtes si directorul comercial al Directiei, Anton Dogaru, care au mers si ei la Depozitul de Armasari, au stabilit ca Bubau poate sa-si adaposteasca in continuare acolo cei zece cai, pana la solutionarea pe cale judecatoreasca a litigiului.
La inceputul lunii aprilie, dupa ce sportiva Madalina Hentes, angajata a RNP, a depus plangere la Politie impotriva lui Bubau, acuzandu-l ca a batut-o, conducerea RNP a decis incetarea contractului de pensiune incheiat de sportiv pentru cazarea celor zece cai ai sai si l-a somat sa evacueze boxele ocupate sau sa achite o chirie de opt euro pe zi pentru un cal. Acesta a atacat, insa, decizia RNP in instanta, iar procesul este pe rol. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.