Administratorul a trei firme din Bucuresti si Pitesti, la una dintre ele fiind actionar fiul presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie, acesta fiind acuzat ca a obtinut ilegal fonduri comunitare de aproa
Administratorul a trei firme din Bucuresti si Pitesti, la una dintre ele fiind actionar fiul presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, este urmarit penal de procurorii anticoruptie, acesta fiind acuzat ca a obtinut ilegal fonduri comunitare de aproape 200.00 de euro. Adrian Negru este cercetat pentru sase infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, procurorii instituind in cazul lui interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile. Anchetatorii au stabilit ca, in calitate de administrator al celor trei firme beneficiare de fonduri Phare nerambursabile prin contract grant, Adrian Negru a obtinut fonduri comunitare de peste 196.000 de euro, folosind documente si declaratii false. Ulterior, el a schimbat destinatia finantarilor nerambursabile, contrar prevederilor legale. Ancheta a fost declansata in urma sesizarii Departamentului de Inspectie al primului ministru si de Urmarire a Utilizarii Transparente a fondurilor comunitare, pe baza unui act de constatare provenind de la Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF). Negru este administrator al unei firme la care actionar este si fiul presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.
In 17 mai, PNA informa ca in urma sesizarii Cancelariei primului-ministru, procurorii Sectiei de combatere a coruptiei efectueaza acte premergatoare inceperii urmaririi penale in dosarul cu nr. 88/P/2005, pentru fals intelectual si uz de fals, fata de Adrian C. Negru, unul dintre cei doi administratori ai SC Best XZ SRL Bucuresti, firma la care asociat si Mihail Eugen Vacaroiu. Potrivit Mediafax, ancheta vizeaza modul in care s-a derulat, in perioada 2003 - 2004, proiectul "Club de locuri de munca Best Jobs" in valoare de 80.495 de euro si care a fost finantat cu de 47.495 de euro din fonduri europene. In acest dosar, procurorii cerceteaza mai multe persoane din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov, care au participat la selectarea si la verificarea proiectului derulat de firma SC Best XZ SRL Bucuresti. In nota Cancelariei primului-ministru inaintata PNA nu se face nici o referire la alte persoane din cadrul SC Best XZ SRL Bucuresti, firma care are un numar de cinci asociati, printre ei figurand si Mihail Eugen Vacaroiu, precum si doi administratori - Goicea Adrian si Negru C. Adrian, "ci exclusiv la acesta din urma, singurul care are si calitatea de "manager project"". (D.E.I.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.