Gigi Becali, patronul Stelei, a declarat ieri ca prin investitiile pe care le va face la Steaua, va salva echipa nationala a Romaniei, subliniind ca isi doreste ca selectia la prima reprezentativa sa se faca pe "scheletul" formatiei din Bulevardul Gh
Gigi Becali, patronul Stelei, a declarat ieri ca prin investitiile pe care le va face la Steaua, va salva echipa nationala a Romaniei, subliniind ca isi doreste ca selectia la prima reprezentativa sa se faca pe "scheletul" formatiei din Bulevardul Ghencea. "Daca vrem fotbal, ne trebuie bani, bani si iar bani (Napoleon a spus de ce a pierdut razboiul). Trebuie investit in copii si juniori. N-o sa treaca 20 sau 25 de ani pana la urmatoarea calificare, asa cum a spus Dragomir, pentru ca ma voi implica eu cu bani si selectia se va face de la Steaua, pe scheletul Stelei. Eu am sa salvez echipa nationala, prin investitiile pe care le voi face la Steaua", a spus Becali. Patronul stelist considera ca nu i se poate reprosa antrenorului Victor Piturca modalitatea de selectie la echipa nationala. "Ce tragedie sa fie? Asta este valoarea noastra. Nu pot sa-i reprosez lui Piturca ca a facut selectia pe interese. Niciodata nu o sa aiba cineva influenta la Piturca cand vine vorba de selectie. Speculatii se vor face mereu, dar il cunosc foarte bine. Este adevarat ca s-a impacat cu Giovanni (n.r - agentul FIFA Ioan Becali), dar asta nu are nici o legatura cu selectia. Ce reprosuri sa-i faci? Nu exista valori. A ales din ce a avut", a comentat Becali. Boss-ul stelis a mentionat ca a existat o diferenta foarte mare intre Romania si Olanda la meciul de sambata. "A fost diferenta mare de valoare intre noi si olandezi. Daca ar fi tinut Dumnezeu cu noi si ar fi inscris Mutu, poate altfel erau datele problemei. Cred, insa, ca si daca inscriam noi primii, tot ne bateau, dadeau drumul la motoare. Un egal nu ne avantaja. S-a cam vazut lipsa lui Radoi, dar si cu el tot ne bateau. Am vazut jocul Olandei, agresivitatea jucatorilor si de asta sunt pesimist. Am facut si noi ce am putut, mai ales la inceput, dar dupa aia nu prea am mai contat. Mutu nu a jucat atata timp. Se confirma regula ca este mai greu sa faci ceva dupa atata timp de inactivitate", a adaugat Becali.
Becali: "Imi face Mircea Sandu contabilitate"
Patronul stelist a vorbit si despre transferurile pe care si le-a propus la Steaua, dar pe care nu le-a reusit. "N-a fost sa fie pentru mine, i-au luat altii. N-am pierdut nici o lupta. O sa vedem daca am pierdut in functie de ce va juca Plesan la Dinamo. Pe Olah nu aveam cum sa-l iau, pentru ca il luase Timisoara demult. N-avem altii? O sa crestem. Ii luam de la 15-16 ani, insa probabil o sa dureze. Asta este ambitia mea: sa creez o echipa care sa se bata cu marile puteri. Eu voi crea valoare in fotbalul romanesc", a subliniat Becali. Gigi Becali s-a referit si la meciurile din ultima etapa a Diviziei A. "Emotii nu am, insa de doua saptamani nu este zi sa nu ma gandesc la meciul cu Poli. Dinamo nu poate bate niciodata la Pitesti, daca se joaca pe bune. Voi lupta pe toate fronturile, dar trebuie sa iau si un notar la Pitesti, ca sa dau banii legal. Lui Mircea Sandu nu-i face nimeni contabilitate, mi-o face el mie...E urat, daca m-as apuca eu sa cer contabilitatea in anumite locuri, vai de mama si mamitica lor. Eu nu am probleme", a subliniat Becali. Oficialul stelist a comentat si declaratiile mai multor componenti ai echipei nationale referitoare la stimularea adversarelor principalei contracandidate la titlu: "Acei bani sunt ai mei si fac ce vreau cu ei. Ei sa faca ce vor cu ai lor. Sa se faca mai multe controale, sa se vada daca respect legea sau nu. Nu primesc sfaturi de la ei, ca nici eu nu le dau lor. Stimulentele astea sunt de cand lumea si pamantul, dar oamenii nu spun. Poate am gresit cand am facut-o eu, dar asa am crezut ca este corect. Sa stie lumea. Se pare insa ca e mai bine sa fii hot, dar secre-tos". (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.