Forum Invest organizeaza astazi, la Atena, cel de-al treilea forum economic romano-elen. La seminarul cu tema "Romania si Grecia: Politici prioritare pentru o dezvoltare economica sustenabila in regiune", vor sustine prezentari din partea Greciei Dim
Forum Invest organizeaza astazi, la Atena, cel de-al treilea forum economic romano-elen. La seminarul cu tema "Romania si Grecia: Politici prioritare pentru o dezvoltare economica sustenabila in regiune", vor sustine prezentari din partea Greciei Dimitris Sioufas, ministrul Dezvoltarii, Evripidis Stylianidis, ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Adam Regouzas, ministrul adjunct al Economiei si Finantelor, Dimitris Simeonidis, presedintele Federatiei Industriasilor din Nordul Greciei, Yannis Pehlivanidis, vicepresedintele Natoonal Bank of Greece, Marcin Swiecicki, coordonatorul activitatilor OSCE pentru economie si mediu. Din partea Romaniei, vor sustine prezentari Eugen Dijmarescu, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, oficiali ai ministrului Economiei si Comertului, precum si alti reprezentanti ai autoritatilor romane. Principalele teme care vor fi abordate se refera la participarea la o serie de proiecte majore in regiune, privatizarea si alte oportunitati de afaceri in Romania, modalitati de dezvoltare a unor proiecte bilaterale cu ajutorul fondurilor europene, bancilor locale si institutiilor financiare internationale. La lucrarile forumului si-au anuntat participrea mai mult de 200 de companii din Romania si Grecia.
Schimburile comerciale Romania-Grecia depasesc un miliard de dolari, dar, desi acest nivel reprezinta un record, potentialul economic al Romaniei va permite, potrivit autoritatilor romanesti, cresterea schimburilor comerciale dintre cele doua tari la 2,5 miliarde de dolari anul viitor. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.