Corneliu Vadim Tudor este din nou seful peremistilor, formatiunea a retrogradat la vechea denumire de PRM, iar hotararile Plenarei din luna martie au fost declarate nule - acestea fiind cele trei decizii votate in unanimitate, in buna traditie comuni
Corneliu Vadim Tudor este din nou seful peremistilor, formatiunea a retrogradat la vechea denumire de PRM, iar hotararile Plenarei din luna martie au fost declarate nule - acestea fiind cele trei decizii votate in unanimitate, in buna traditie comunista, de Plenara largita a Consiliului National al PRM, convocata sambata in Capitala. Consiliul nu a decis, insa, cine va ocupa functia de prim-vicepresedinte al formatiunii, aceasta hotarare urmand a fi luata pe viitor de Biroul Permanent al gruparii. Cert este ca pozitia de prim-vicepresedinte nu ii va reveni senatorului-scafandru Dorel Onaca deoarece hotararile Plenarei din martie, care ii consfinteau aceasta pozitie, au fost declarate nule. De altfel, Onaca a declarat ca nu va candida pentru functia in cauza deoarece este dezirabil ca aceasta sa fie ocupata de un deputat PRM in contextul in care presedintele gruparii este un senator, respectiv Vadim.
Cel mai probabil, liderul peremistilor din Camera, avocatul Augustin Bolcas, va fi noul prim-vicepresedinte al PRM. Pe de alta parte, din moment ce peremistii nu si-au ales sambata intreaga conducere, este clar ca Tribunul a convocat cu un singur scop Consiliul: reinscaunarea sa cat se poate de rapida. Juristul Bolcas a marturisit recent ca deciziile Plenarei din martie, care a hotarat investirea lui Corneliu Ciontu in functia de presedinte, sunt "anormale" deoarece, conform statutului PRM, liderul partidului este ales numai de Congres. In aceste conditii, deciziile unei Plenare care il bat in cuie pe Tribun in functia de sef al gruparii sunt cel putin discutabile, din punct de vedere al Statutului. Aceasta in contextul in care atat Ciontu, cat si Vadim au fost numiti lideri de Consiliul National, si nu de Congres. Vadim s-a laudat insa ca ungerea lui Ciontu ca lider a fost o decizie "impusa", un joc politic strategic. Chiar daca in realitate lucrurile au stat astfel, jocul strategic de-a politica comandat de Tribun a fost pe de-o parte nestatutar si pe de alta nedemocratic din moment ce se vorbeste despre "impunere". Faptul demonstreaza insa ca Vadim si camarila sa nu se sinchisesc de statutul propriului partid. Aceasta cu atat mai mult cu cat incalcarea statutului s-a facut cu aportul lui Bolcas, jurist de profesie, care taraganeaza mai mereu lucrarile plenului Camerei Deputatilor invocand varii chichite procedurale si statutare.
Un simulacru de Plenara
Surse confidentiale ne-au informat ca in Biroul de conducere al partidului, lui Vadim i s-a propus sa aiba titulatura de presedinte interimar al PRM pana la Congresul din toamna. Asta tocmai pentru a crea simulacrul unor decizii statutare si democratice. Potrivit surselor, propunerea l-a isterizat la culme pe Vadim care a nu a acceptat sub nici o forma varianta interimatului. Drept urmare, Tribunul a devenit sef, la Consiliu fiind chemate conducerile filialelor din toata tara pentru a vota un singur candidat. Desi, in martie, Vadim a spus ca nu are timp "de toti nebunii din filiale", PRM i-a convocat pe "nebuni" pentru a-l ridica din nou pe Tribun la rangul de sef. Surse confidentiale sustin ca gruparea lui Ciontu va contesta deciziile Plenarei, reformatorii din jurul acestuia incriminand si faptul ca Tribunul nu a fost ales prin vot secret. "Sa imi fie adus cainele Rex ca sa-i dau sa manance biscuiti", a dispus Vadim, cunoscut pentru iubirea pe care o poarta animalelor, la iesirea din cladirea in care au avut loc lucrarile Plenarei.
Tot mai multe filiale de partea lui Ciontu
Sursele citate au precizat ca Vadim a dictat o serie de decapitari prin filialele din teritoriu, in speta la Sibiu, Arad si Cluj, pentru a fi sigur ca aceste judete vor fi reprezentate la Plenara. Daca ieri conducerea filialei Iasi l-a parasit pe Tribun si si-a declarat sustinerea pentru Corneliu Ciontu, sursele noastre sustin ca in curand vom avea de-a face cu evenimente similare, in alte judete. Acestea au informat ca in cursul zilei de astazi conducerile filialelor din Arad si Olt vor adera la gruparea lui Ciontu urmand ca, pe parcursul saptamanii, sa fie urmate de peremistii din Botosani. Pe de alta parte, ex-presedintele PPRM va anunta astazi, dupa ora 15.00, care este numele noii formatiuni consolidate pe bazele grupului independent din Camera. De asemenea, Ciontu le va solicita fostilor sai colegi, Daniela Buruiana, deputatul Liviu Codarla si vicepresedintelui Radu Comanici ca, in termen de o saptamana, sa retracteze acuzatiile proferate. In alte conditii, cei trei peremisti vor fi actionati in instanta. La Tribunal ar mai putea fi citati si Ilie Merce, dar si Lia Olguta Vasilescu pentru o serie de acuzatii pe care Ciontu le catalogheaza drept "mincinoase".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.