Aflata in plina campanie de pregatire a Mondialelor de natatie din Canada, reprezentativa de polo a Romaniei a ocupat locul doi in cadrul turneului international "Cupa Romtelecom", fiind invinsa ieri de puternica selectionata a Greciei, cu scorul de
Aflata in plina campanie de pregatire a Mondialelor de natatie din Canada, reprezentativa de polo a Romaniei a ocupat locul doi in cadrul turneului international "Cupa Romtelecom", fiind invinsa ieri de puternica selectionata a Greciei, cu scorul de 6-7, dupa ce a condus la un moment dat cu 6-4! De altfel, dupa ce au trecut cu 10-5 de Slovenia si cu 6-5 de Franta, elevii antrenorului Vlad Hagiu au reusit sa domine si disputa finala cu ocupanta locului patru la Jocurile Olimpice de la Atena, dar plusul de experienta al oaspetilor si arbitrul italian Stefano Ricciteli au facut ca trofeul sa ajunga in mainile grecilor. Totusi, in ciuda erorilor de arbitraj, trebuie sa mentionam faptul ca tricolorii au irosit o sansa uriasa in ultima repriza de a se desprinde la o diferenta de trei goluri prin centrul Radu Cosmin, aflat in evidenta crestere de forma dupa sezonul petrecut la echipa italiana din Florenta. Si cum ratarile se razbuna, grecii au refacut handicapul de pe tabela in ultima parte a jocului si au preluat pentru prima data conducerea in ultimul minut, spre dezamagirea asistentei. Conform statisticii, golurile noastre au fost marcate de Kadar (2), Radu, Georgescu, Diaconu si Iosep, in vreme ce pentru Grecia au punctat Ntoskas (2), Mazis (2), Milonakis, Chatzinirianakis, Chatzitheodoru. "Sa nu uitam ca Grecia este o echipa foarte valoroasa, care a obtinut locul patru la CM si JO. Cred ca experienta a decis soarta acestui meci", a concluzionat Hagiu. La final, la festivitatea de premiere, internationalul roman Radu Cosmin, de departe cel mai valoros centru al competitiei din bazinul Dinamo, a primit trofeul de golgeter. Sa mai adaugam ca, inaintea finalei, a fost organizata si o festivitate de retragere din activitate a ex-capitanului nationalei, Ionut Angelescu, care a primit cu lacrimi in ochi mai multe trofee din partea FRP si a echipei Rapid-Intrarom. "Acest moment vine mai devreme sau mai tarziu in cariera oricarui sportiv. A fost ultima baie oficiala", a declarat Angelescu, dupa ce a fost aruncat imbracat in bazin de fostii colegi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.