La viitoarele alegeri, fie ca sunt anticipate sau la termen, PPCD, PNL si PD ar trebui sa candideze pe liste comune, cu un program comun, formand impreuna un pol popular, a declarat sambata, la Craiova, intr-o conferinta de presa, presedintele PPCD G
La viitoarele alegeri, fie ca sunt anticipate sau la termen, PPCD, PNL si PD ar trebui sa candideze pe liste comune, cu un program comun, formand impreuna un pol popular, a declarat sambata, la Craiova, intr-o conferinta de presa, presedintele PPCD Gheorghe Ciuhandu, informeaza Rompres. In Romania trebuie sa se creeze o federatie de partide sau o alianta de partide care sa formeze un pol popular fundamentat pe trei partide - PPCD, PNL si PD, a sustinut Ciuhandu. El a subliniat: "Cred ca intre cele trei forte politice in ponderi diferite se poate constitui o astfel de federatie care sa candideze in baza unui program unic si pe o lista unica in alegerile viitoare. Acest lucru ar da o credibilitate sporita actualei guvernari PNL-PD, iar, pe de alta parte, datorita prezentei noastre ar fi o garantie certa ca se merge spre niste valori comune cu PPE care conduce in acest moment UE". Presedintele PPCD a mai afirmat ca din acest pol nu poate face parte si UDMR, chiar daca este membru asociat al PPE, intrucat in peisajul politic romanesc UDMR are o particularitate: nu este un partid politic in adevaratul inteles al cuvantului, ci o uniune etnica, si ca atare ar fi greu sa mearga pe liste comune cu cele trei formatiuni politice. In ceea ce priveste Partidul Conservator, Ciuhandu a spus ca acesta nu poate face parte din polul popular pentru ca aceasta formatiune politica nu ar trece pragul electoral, dar si pentru ca "au existat discutii din partea unor parlamentari europeni legate de persoana presedintelui PC". (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.