Motiunea de orientare populara cu care va candida tandemul Emil Boc - Adriean Videanu la conducerea PD, "Romania prospera. Romania democrata", a fost depusa ieri, iar sustinatorii acesteia urmeaza sa inceapa campania electorala in filialele partidulu
Motiunea de orientare populara cu care va candida tandemul Emil Boc - Adriean Videanu la conducerea PD, "Romania prospera. Romania democrata", a fost depusa ieri, iar sustinatorii acesteia urmeaza sa inceapa campania electorala in filialele partidului. Documentul arata ca PD este un partid situat pe centrul scenei politice romanesti si mai prevede sutinerea lui Traian Basescu, in 2009, pentru un al doilea mandat de Presedinte.
Promotorul schimbarii orientarii doctrinare a PD, vicepresedintele Sorin Frunzaverde a precizat pentru ZIUA ca urmeaza momente extrem de importante pentru democrati avand in vedere ca "e foarte posibil ca partidul sa isi schimbe doctrina". El a mentionat faptul ca sustinatorii motiunii populare urmeaza sa decida daca promovarea acestui document se va face la nivelul regiunilor sau in fiecare judet in parte. Cert este faptul ca, in conformitate cu prevederile statutare, o motiune are nevoie - pentru a se inscrie in cursa - de 35 de sustinatori, dar si de sprijinul a zece judete, adica de hotararea Colegiului Director judetean al PD din zece filiale. Motiunea Boc-Videanu a fost semnata de 35 de presedinti de organizatii, dar si de toti ministrii PD din Guvern, alaturi de parlamentari democrati. Frunzaverde s-a declarat optimist in privinta receptivitatii filialelor PD fata de schimbarea orientarii partidului, el sustinand ca urmeaza ca PD sa-si gaseasca identitatea. "Trebuie sa punem in concordanta actiunea noastra politica cu doctrina partidului", a amintit vicepresedintele PD. Emil Boc si Adriean Videanu candideaza la sefia partidului pentru functia de presedinte, respectiv presedinte executiv, cu o motiune populara sustinuta de Vasile Blaga si Sorin Frunzaverde. Boc si Videanu isi propun, in cazul in care motiunea lor e castigatoare, o conducere colegiala a PD. Vicepresedintele Cezar Preda, sustinut de Radu Berceanu si Costica Canacheu, va intra in cursa pentru presedintia PD cu o motiune social-democrata. Cei trei s-au declarat adepti ai mentinerii actualei orientari doctrinare a partidului. Astazi expira termenul de depunere a motiunilor. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.