In cadrul manifestarilor de la Targul de carte au fost lansate primele trei volume din "Dictionarul General al Literaturii Romane" (A-B; C-D; E-K), elaborat de specialistii din institutele de profil ale Academiei Romane din Bucuresti, Cluj, Iasi si c
In cadrul manifestarilor de la Targul de carte au fost lansate primele trei volume din "Dictionarul General al Literaturii Romane" (A-B; C-D; E-K), elaborat de specialistii din institutele de profil ale Academiei Romane din Bucuresti, Cluj, Iasi si coordonat de acad. Eugen Simion, presedintele Academiei Romane. Lucrare de proportii, DGRL reprezinta o necesara si utila sursa de cunostinte si, cum apreciaza acad. Eugen Simion, are "o miza profunda: aduna la un loc pe toti cei care au scris si scriu in limba romana. Si, daca scriu bine, ei servesc natiunea si spiritualitatea romana". Dincolo de discutiile posibile pe care le poate genera, sau tocmai datorita lor, aceasta lucrare este un reper pentru istoria si teoria literara.
Texte redactate de Elena Solunca Moise; Foto: Alina BALAN; Coordonator: Brindusa Armanca


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.