La aproximativ sase luni de la moartea lui Teo Peter, trupa Compact a mai pierdut inca un membru. Chitaristul Emil Valentin Laghia, in varsta de 37 de ani, a fost gasit mort vineri seara, in apartamentul sau din Tulcea, in care locuia de 16 ani impre
La aproximativ sase luni de la moartea lui Teo Peter, trupa Compact a mai pierdut inca un membru. Chitaristul Emil Valentin Laghia, in varsta de 37 de ani, a fost gasit mort vineri seara, in apartamentul sau din Tulcea, in care locuia de 16 ani impreuna cu concubina sa Elena Ignat. Anchetatorii au stabilit ca acesta a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit. Cadavrul muzicianului a fost descoperit in jurul orelor 21.30 de catre fiul Elenei Ignat, care a anuntat imediat Politia. La fata locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul IPJ Tulcea, condusa de comisarul Paul Machedon, seful Inspectoratului, impreuna cu procuror criminalist Gheorghe Popovici, din cadrul Parchetului Tribunalului Tulcea. Anchetatorii au stabilit in urma cercetarilor efectuate ca in seara zilei de 30 mai, Emil Laghia a avut cu prietena lui o discutie contradictorie care a degenerat. Astfel, chitaristul ar fi incercat sa o agreseze fizic pe femeie, iar in momentul in care a apucat-o de par, aceasta l-a injunghiat cu un cutit de bucatarie in zona pectoral stanga, Emil prabusindu-se in holul apartamentului, in fata usii de la intrare. Imediat dupa producerea crimei, Elena Ignat a parasit locuinta, cadavrul muzicianului stand in apartament pana vineri seara cand a fost gasit de fiul femeii. Elena Ignat, in varsta de 45 de ani, a fost retinuta, fiind cercetata pentru omor. Femeia, care se pare ca si-a recunoscut fapta, va fi prezentata judecatorilor pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru omor.
Hemoragie interna si externa
Dupa efectuarea cercetarilor la locul crimei, trupul lui Emil a fost transportat la morga Spitalului de Urgenta Tulcea, unde medicii legisti au efectuat necropsia. Acestia au stabilit ca moartea componentului trupei Compact a fost una violenta, cauzata "de hemoragie externa si interna consecutiva in urma unei plagi injunghiate hemitorace stang anterior, cu interesare pleuro-pulmonara si de aorta ascendenta in vecinatatea emergenei. Potrivit anchetatorilor, leziunea a fost produsa prin lovire cu un corp taietor-intepator, cu latimea maxima a lamei de trei centimetri cu traiect oblic de sus in jos si de la stanga la dreapta, intre leziunile toracice si deces existand raport de cauzalitate, moartea datand de aproximativ cinci zile".
Saracie si alcool
Vecinii lui Emil Laghia sustin ca certurile si bataile intre cei doi erau frecvente, motivul fiind de cele mai multe ori lipsa banilor si consumul de alcool. De asemenea, se pare ca aceasta problema era cunoscuta si de actualii sau fostii colegi ai chiatristului trupei Compact. Acestia au recunoscut faptul ca Emil si Elena aveau probleme cu banii si ca de foarte multe ori se certau si se bateau dupa ce consumau impreuna alcool. Componentii trupei Compact au declarat ca moartea lui Emil i-a socat si ca le este foarte greu sa creada ceea ce s-a intamplat, mai ales ca decesul colegului lor are loc la aproximativ sase luni de la cel al lui lui Teo Peter. "Personalitate a muzicii rock din Romania, Emil Laghia a fost membru al formatiei din anul 1991, participand activ la crearea stilului muzical inconfundabil al grupului Compact. Acest eveniment tragic a provocat o imensa tristete in randul colegilor sai, cu atat mai mult cu cat acestia l-au pierdut si pe basistul Teo Peter in urma cu doar sase luni. Membrii formatiei Compact sunt alaturi de familia si prietenii lui Emil Laghia in aceste momente dramatice. Am pierdut un om deosebit, un muzician extrem de talentat si un prieten special. Emil va ramane vesnic in sufletele noastre. Dumnezeu sa-l odihneasca !", se arata intr-un comunicat semnat de Paul Ciuci, Dan Stesco, Aurel Vasilescu si Adrian Tinca, colegii lui Emil.
Cazul Teo Peter
Moartea lui Emil Laghia are loc la aproximativ sase luni de la decesul fostului basist al trupei Compact, Teo Peter. Dupa cum se stie, acesta a murit in urma unui accident produs in data de 4 decembrie, in jurul orei 04.30, pe strada Polona din Capitala. Atunci, taximetrul in care se afla Teo Peter a fost lovit in plin de o masina "Ford Expedition", condusa de seful puscasilor marini de la Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, sergentul Christopher R. VanGoethem, in varsta de 31 de ani, care nu a acordat prioritate. In urma impactului extrem de violent, Teo Peter a murit pe loc, iar taximetristul a suferit rani usoare. Sergentul Christopher R. VanGoethem a fost trimis in SUA, la baza militara din Virginia de care apartine. Puscasul marin a fost pus sub acuzare, dupa ce Corpul de Infanterie Marina a Statelor Unite a formulat acuzatiile impotriva acestuia, cea mai grava fiind cea de omor prin imprudenta. Dupa formularea acuzatiilor, potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, urmeaza o audiere preliminara in care vor fi analizate capetele de acuzare ale sergentului Christopher VanGoethem. Ofiterul insarcinat cu audierea va inainta apoi un raport catre comandantul puscasului marin, document ce va indica daca exista suficiente dovezi care sa sustina toate acuzatiile formulate la adresa acestuia. De asemenea, in urma analizarii raportului, se va stabili daca acest caz va fi sau nu solutionat de o instanta militara sau una civila.
Concertele continua
In ciuda celor doua pierderi grele, trupa Compact isi continua activitatea, ultimul concert avand loc chiar sambata seara, la Festivalul Arlekin de la Bacau. Membrii grupului planuisera sa il intalnesca pe Emil la Focsani si sa porneasca spre Bacau.
"Numai noi stim cu ce inima urcam pe scena, dar asa este viata de artist. Trebuie sa zambesti si cand esti trist. Nu ne-am gandit sa ii inlocuim deocamdata. In toamna vom scoate un album in memoriam", a spus Lelut Vasilescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.