Parchetul National Anticoruptie s-a sesizat din oficiu in cazul EADS, pentru a stabili daca s-au comis acte de coruptie in modul de incheiere a contractului privind securizarea frontierei de catre concernul franco-german. Omul de afaceri Ion Tiriac -
Parchetul National Anticoruptie s-a sesizat din oficiu in cazul EADS, pentru a stabili daca s-au comis acte de coruptie in modul de incheiere a contractului privind securizarea frontierei de catre concernul franco-german. Omul de afaceri Ion Tiriac - aflat la turneul de tenis de la Roland Garros - a declarat ca organele abilitate ale statului ar trebui sa se autosesizeze in acest caz, anuntand ca, daca nu o vor face, le va solicita el sa cerceteze acuzatiile lansate din Romania potrivit carora ar fi incasat un comision de 20 de milioane de euro in urma incheierii contractului EADS. Ion Tiriac aprecia ca institutiile statului ar trebui sa se autosesizeze in acest caz, dar daca nu o vor face, va intreprinde el demersurile legale si le va sesiza, avand in vedere ca acuzatiile "complet neadevarate", lansate saptamana trecuta in saptamanalul francez "Le Point", citau surse din Romania.
"Sper ca organele statului sa se autosesizeze imediat in acest caz si sa cerceteze aceste acuzatii si pe cei care le-au lansat de la Bucuresti, pentru ca din nou numele Tiriac este folosit pentru speculatii care, de fapt, s-ar putea sa ascunda altceva", a spus Ion Tiriac. (Mediafax)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.