Postul de televiziune ProCinema va difuza, de la ora 20.00, filmul romanesc Ciresarii, in regia lui Adrian Petringenaru. In rolurile principale au fost distribuiti Gheorghe Dinica si Ernest Maftei. In film este vorba despre un grup de prieteni care p
Postul de televiziune ProCinema va difuza, de la ora 20.00, filmul romanesc Ciresarii, in regia lui Adrian Petringenaru. In rolurile principale au fost distribuiti Gheorghe Dinica si Ernest Maftei. In film este vorba despre un grup de prieteni care pune la cale o expeditie periculoasa, intr-o pestera in care se ascunsesera doi raufacatori.
De la ora 23.00, pe TVR 2, va rula filmul "Negru de fum", in regia lui Tony Cinciripini. In rolurile principale joaca Angelina Jolie, Rosanna Arquette si William Forsythe. Patru pustani dintr-un cartier rau famat al New York-ului pun la cale o spargere. Dar prima lor tentativa in lumea crimei nu are finalul asteptat. Unul dintre ei moare, altul este arestat, ceilalti doi reusesc sa scape. Anii trec, dar ei nu se pot desprinde de universul lor inabusitor si degradant, insa atat de familiar.
Canalul National Geographic va difuza de la ora 22.00, incepand cu data de 9 iunie, documentarul "Animale ca noi". Timp de cinci saptamani, in fiecare joi, de la ora 22.00, animalele isi vor prezenta, in cel mai incitant mod, obiceiuri similare cu cele ale oamenilor. De la politica si limbaj pana la medicina, adoptii si unelte, vom vedea ca animalele pot fi la fel de complexe ca si oamenii. Maimutele mananca mangal pentru a usca otrava plantelor, vidrele marine se folosesc cu iscusinta de pietre plate pentru a deschide scoicile arici, iar cimpanezeii isi calculeaza cu viclenie strategiile politice. Dr. Marc Hauser, profesor de psihologie la Universitatea Harvard si expert in comunicarea animala, defineste comunicarea "ca un schimb de informatii intre doi indivizi, sau mai multi, unde comunicatorul incearca intr-un fel sau altul sa manipuleze comportamentul ascultatorului". Aristotel definea omul ca fiind singurul "animal politic". Insa biologii au descoperit ca anumite caracteristici folosite de omul politic pentru a-si satisface ambitiile pot fi gasite si la alte specii animale. "Animale ca noi" ne prezinta cateva strategii politice ale animalelor, de la cele mai asupritoare la cele mai democratice: furnicile amazoane practica sclavia de milioane de ani, babuinii hamadryas au drept de veto si caprioarele de pe insula Rum si-au instaurat propria democratie.
Duminica, de la 22.50, TVR 2 difuzeaza filmul exceptional "Poveste din Bronx", in regia lui Robert de Niro. In rolurile princpale au fost distribuite nume faimoase ale Hollywood-ului: Robert De Niro, Joe Pesci si Chazz Palminteri. Nu este alta poveste cu mafioti, ci povestea devenirii unui pusti, crescut in cartier de mafioti. Pustiul primeste doua sfaturi de viata: Nimic nu e mai tragic decat irosirea talentului si "nimanui nu-i pasa cu adevarat". Aceste doua sfaturi, desi par contradictorii, sunt impletite de catre pustiul nostru intr-o frumoasa potrivire.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.