Consulul general al Romaniei la Salonic, dl. Silviu Ionescu, a organizat, pentru a doua oara, un spectacol dedicat prieteniei romano-elene, manifestarea avand in acelasi timp si menirea de a marca momentul 25 aprilie, ziua in care Romania a semnat tr
Consulul general al Romaniei la Salonic, dl. Silviu Ionescu, a organizat, pentru a doua oara, un spectacol dedicat prieteniei romano-elene, manifestarea avand in acelasi timp si menirea de a marca momentul 25 aprilie, ziua in care Romania a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeana. Spectacolul s-a desfasurat in faimoasa sala a Teatrului National din Salonic - Makedonokon Spoudon, in data de 31 mai, si, pe langa o serie de sponsori privati, s-a bucurat de suportul Ministerului roman al Transporturilor si de cel al Ministerului elen al Culturii (care a oferit cu generozitate sala teatrului national, semn de mare apreciere, in conditiile in care in acest lacas se desfasoara doar spectacole de opera sau de teatru) si unde Ministrul Culturii este in acelasi timp si prim-ministru. Vedeta serii a fost Luminita Anghel, care, dupa castigarea locului III la Eurovision, a devenit un idol, atat al romanilor din Grecia, cat si al grecilor. O sala plina (peste 450 de spectatori) a admirat-o si a aplaudat-o la scena deschisa. Vedeta a coborat printre spectatori si a adus sala in delir, in special cu melodia prezentata la Eurovision. Cristina, alias UNI-K, a secondat-o cu succes pe Luminita Anghel si a incantat audienta. Din partea elena au fost prezente staruri de prim rang, precum Sabrina sau Shaya (Hi 5), care s-au bucurat de asemenea de o foarte buna apreciere. In conditiile in care sunt vedete de prim rang in Grecia (Sabrina are un salariu de aproximativ 18.000 euro pe luna), ele nu au mai avut niciodata sansa de a canta pe scena unui teatru national grecesc si nu au crezut pana in ultima clipa ca vor canta, ca acest lucru va fi posibil.
Dansurile populare romanesti - ansamblul Armonia - si trupa de balet a faimosului coregraf de origine romana Ionut Avram au fost, la fel, la inaltime, in deschiderea spectacolului. Designerul Catalin Botezatu a prezentat o colectie cu care aparuse cu cateva zile in urma la Paris, la Moulin Rouge, si care si la Salonic a facut o impresie deosebita. Dupa incheierea spectacolului, in foaierul teatrului a avut loc vernisajul unei expozitii de pictura romaneasca, fiind prezentate lucrarile unor tineri artisti, aduse special din tara, prin grija Consulatului din Salonic (care a oferit, cu acest prilej, si o cupa de sampanie de Jidvei).
La spectacol au fost prezente TVR 1, TV K LUMEA, televiziunile elene ET 3, Makedonia TV si TV 100, posturi de radio, multi ziaristi locali si cativa din Romania. Presedintele Romaniei a transmis o scrisoare prin care i-a felicitat pe organizatori pentru initiativa. Romanii stabiliti in Grecia, prezenti in numar mare, au declarat ca este cel mai reusit eveniment romanesc la care au participat si ca s-au simtit fericiti ca sunt romani.
Doua televiziuni elene au prezentat deja inregistrarea spectacolului (selectiuni de 60 si respectiv 90 de minute), acelasi lucru urmand sa-l faca si TVR 1 si TV K LUMEA.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.