Presedintele statutar al PPRM, Corneliu Ciontu, a anuntat ieri ca a constituit un grup parlamentar independent format din 14 deputati, pe baza caruia va fi creat, in termen de 30 de zile, un nou partid de orientare populara crestin-democrata. El a sp
Presedintele statutar al PPRM, Corneliu Ciontu, a anuntat ieri ca a constituit un grup parlamentar independent format din 14 deputati, pe baza caruia va fi creat, in termen de 30 de zile, un nou partid de orientare populara crestin-democrata. El a spus ca in prima sedinta a plenului Camerei va fi anuntata oficial formarea noului grup si i-a nominalizat pe cei 14 deputati, proveniti din structurile PPRM si ale Partidului Blocul National Democrat (PBND), care au decis sa i se alature: Anghel Stanciu, Bogdan Cantaragiu, William Branza, Alexandru Ciocalteu, Dumitru Puzdrea, Daniel Ionescu, Dan Mocanescu, Liviu Almasean, Olguta Cocrea, Dan Grigore, Mircea Giurgiu, Costel Ovidenie si Ioan Stoica. "Vom demonstra ca vom construi un nou partid in Romania, care sa se bucure de aprecierea celorlalte formatiuni politice interne si din exterior, in jurul nucleului de 14 deputati", a declarat Ciontu. El a precizat ca in viitorul foarte apropiat la grup vor adera multi alti deputati din formatiunea Tribunului si a mentionat ca exista doi senatori PPRM care cocheteaza cu ideea apropierii de noua grupare. In acest sens, liderul legal al peremistilor a mentionat ca senatorul-scafandru Dorel Onaca face parte din categoria "oamenilor care doresc sa mai astepte".
Pe de alta parte, a adaugat Ciontu, in urma unei intalniri recente cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Gert-Hans Poettering, oficialul popular l-a asigurat de sprijinul PPE in vederea constituirii unei formatiuni politice populare crestin-democrate. De asemenea, a spus Ciontu, liderul PPE a solicitat sa fie informat cu privire la fiecare etapa pe care o parcurge grupul independent. Cu toate acestea, in discursul sustinut in sedinta de ieri a Biroului Politic al PPE, Gert-Hans Poettering a precizat ca gruparea lui Ciontu nu a depus nici o cerere referitoare la o eventuala afiliere a viitorului partid la familia popular-europeana. Presedintele demis in mod nestatutar a precizat ca exista patru filiale, Iasi, Botosani, Olt si Arad, care au refuzat sa participe la Plenara Consiliului National al PPRM de astazi, dorind sa se alature noii structuri politice. Intrebat cum va vota grupul pe care il conduce in ceea ce priveste asumarea raspunderii guvernamentale pentru pachetul legislativ privind legile proprietatii si justitiei, Ciontu a precizat ca, prioritar, acest grup independent isi va acorda votul tuturor proiectelor de lege care constituie restante in procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. El a mentionat ca denumirea noului partid se afla inca in discutie. Ciontu a mai adaugat ca la votul din Biroul Permanent a PPRM in care s-a decis excluderea sa si a lui Anghel Stanciu din partid au fost si trei abtineri, respectiv Dorel Onaca, Petru Calian si Nicu Vasilescu, singurul dintre cei trei care a fost prezent la conferinta de presa. Mai slab de inger, deputatul Petru Calian s-a codit sa-l parasesca pe Tribun si a anuntat ieri ca ramane in PRM. Un alt peremist care a cochetat cu parasirea lui Vadim in favoarea lui Ciontu este Mircea Purcel care a anuntat ca ramane in PRM, negociind insa in ascuns o dezertare catre PSD.
Apucaturi desantate
Vadim a preferat sa nu fie prezent ieri la conferinta PRM, intalnirea cu ziaristii fiind coordonata de vicepresedintele Augustin Bolcas. Intentia Tribunului este aceea de a se prezenta in fata presei in cursul saptamanii viitoare, cand se poate lauda ca a ajuns din nou, intr-un final, seful peremistilor. In lipsa Tribunului, reinscaunarea a fost insa vizibila. Reprezentantii mass-media nu au avut loc in sala care le era destinata din pricina unui numar considerabil de gealati, bodyguarzi ai PRM, care stateau tolaniti pe fotolii. Unul dintre vlajgani nu s-a sfiit sa intervina in conversatiile dintre jurnalisti pentru a debita cateva ineptii politce si pentru a atentiona ca "se fumeaza cam mult". In sala de conferinte se instaurase din nou o atmosfera omagiala cu iz de cezarism asiatic. In maniera specifica, octogenara Mitura Arghezi a comentat pe toata durata conferintei, a salutat ce i-a placut si a criticat jurnalistii care puneau intrebari delicate. Dovada a intoarcerii la vechile moravuri, peremista Daniela Buruiana a inceput sa aplaude frenetic si a strigat "bravo", la finalul discursului sustinut de Augustin Bolcas.
Anomaliile PRM
Bolcas a recunoscut ca deciziile Plenarei din luna martie care au consfintit inscaunarea lui Corneliu Ciontu in functia de presedinte al PPRM sunt "anormale" deoarece, conform statutului, liderul formatiunii poate fi ales numai de Congres. Bolcas recunoaste astfel ceea ce ZIUA a titrat inca din momentul in care au fost anuntate deciziile Plenarei Consiliului National din martie. In aceasta ordine de idei, suntem de-a dreptul indreptatiti sa ne intrebam de ce Consiliul de astazi il alege pe Vadim presedinte, din moment ce procedura este nestatutara?

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.