Judecatorii instantei supreme au hotarat - dupa cinci ani de la asasinarea liderului sindical al fabricii Tepro Iasi - condamnarea la inchisoare a sapte persoane care au pus la cale omorul si achitarea fostului director al FPS Bucuresti, care, de alt
Judecatorii instantei supreme au hotarat - dupa cinci ani de la asasinarea liderului sindical al fabricii Tepro Iasi - condamnarea la inchisoare a sapte persoane care au pus la cale omorul si achitarea fostului director al FPS Bucuresti, care, de altfel, a fost acuzat doar de inselaciune. Astfel, in cazul uciderii lui Virgil Sahleanu, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis condamnarea lui Victor Balan - fost director Tepro - la 15 ani de inchisoare, a lui Catalin Ciubotaru - director al firmei de paza Protect Vaslui - la 17 ani de detentie, iar pe asasinii liderului sindical, Ioan Tofan si Claudiu Bahna, la cate 23 de ani de inchisoare. De asemenea, Valentin Blanita si Gelu Alexandru Spuma - angajati ai societatii de paza Protect, au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare. Investitorul ceh Frantisek Priplata a fost condamnat la opt ani de inchisoare.
Potrivit rechizitoriului, Frantisek Priplata, Victor Balan - fost director Tepro si Catalin Ciubotaru - director al firmei de paza Protect Vaslui, au fost acuzati de asociere pentru savarsirea de infractiuni si de instigare la omor calificat, in timp ce Valentin Blanita, si Gelu Spuma, sefi de filiale in cadrul firmei de paza Protect, au fost acuzati de asociere pentru savarsirea de infractiuni si complicitate la infractiunea de omor calificat. Potrivit Mediafax, Ion Tofan si Claudiu Irinel Bahna, autorii crimei, au fost acuzati de omor calificat. Rechizitoriul, care cuprinde aproape o suta de pagini, face referiri atat la modul in care s-a desfasurat licitatia prin care pachetul majoritar de actiuni al societatii Tepro Iasi a fost atribuit firmei cehe Zelezarny Veseli, cat si imprejurarile in care, in data de 7 septembrie 2000, a fost ucis liderul sindical Virgil Sahleanu. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.