Autoritatile din Oslo au promis o recompensa de un sfert de milion de euro persoanelor care vor furniza informatii ce vor conduce la recuperarea tablourilor "Strigatul" si "Madonna" de Edvard Munch, furate vara trecuta, a anuntat miercuri politia, ci
Autoritatile din Oslo au promis o recompensa de un sfert de milion de euro persoanelor care vor furniza informatii ce vor conduce la recuperarea tablourilor "Strigatul" si "Madonna" de Edvard Munch, furate vara trecuta, a anuntat miercuri politia, citata de Mediafax. "Recompensa va fi acordata persoanei sau persoanelor care vor furniza politiei informatii care vor permite recuperarea tablourilor "Strigatul" si "Madonna" de Edvard Munch", a informat politia intr-un comunicat. "Suma va fi platita dupa gasirea si autentificarea tablourilor", preciza comunicatul.
Pe 22 august anul trecut, doi indivizi inarmati purtand cagule au patruns in Muzeul Munch de la Oslo, au furat cele doua tablouri, apoi au disparut cu o masina furata, condusa de o a treia persoana. Considerate prea cunoscute pentru a putea fi vandute pe piata de opere de arta, cele doua tablouri au o valoare cumulata de aproape o suta de milioane de dolari. Potrivit expertilor, tablourile au fost probabil furate cu intentia de a le restitui in schimbul unei rascumparari, insa autoritatile sustin ca nu au primit nici o cerere de acest gen. Politia norvegiana a arestat patru persoane banuite ca ar avea legatura cu furtul celor doua tablouri. Plasati in detentie provizorie, cei patru sunt acuzati de complicitate la furt, insa principalii autori ai acestuia sunt inca in libertate. Cele doua tablouri ale pictorului norvegian care a trait intre 1863 si 1944, pictate la sfarsitul secolului al XIX-lea, au fost realizate in cate patru versiuni fiecare. "Strigatul", opera expresionista realizata in 1893, este considerat o reprezentare a angoasei moderne, fiind cea mai celebra pictura din Norvegia. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.