In atentia conducerii Prima TV,
Domnule director,
Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare si Asociatia Civic Media considera o incalcare a libertatii de exprimare modul in care Prima TV a organizat conferinta de
In atentia conducerii Prima TV,
Domnule director,
Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare si Asociatia Civic Media considera o incalcare a libertatii de exprimare modul in care Prima TV a organizat conferinta de presa de ieri. In comunicatul de presa sustineti ca "fiecare reprezentant al presei va putea, potrivit regulilor stabilite de organizatori, sa adreseze celor trei jurnalisti doar cate o intrebare, maximum doua. Conferinta de presa va fi transmisa in direct de Prima TV, care va oferi gratuit semnal celorlalte posturi de televiziune, acestea neavand acces cu camerele de luat vederi in sala de conferinte, ci doar in fata cladirii ArCuB". Noi intelegem faptul ca doriti exclusivitate, dar nu ni se pare normal sa limitati numarul de intrebari si nici sa dati afara cameramanii. In afara faptului ca se incalca un drept constitutional, va reamintim si faptul ca multi dintre ziaristi au iesit in strada, pentru a exprima solidaritatea cu colegii lor rapiti, fara ca acest lucru sa intre in atributiile de serviciu.
Facem un apel pe aceasta cale, rugandu-va sa va revizuiti atitudinea fata de colegii dvs care au participat la conferinta de presa. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a informa opinia publica si organizatiile internationale care militeaza pentru libertatea de exprimare despre modul in care tratati dreptul la libera exprimare.
Va multumim,


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.