1997: Nominalizat la Premiul LiterArt - XXI, SUA; 1998: Premiul ""Observator-München"", Germania; 1997: Premiul Academiei Romane Romanul ""Ordinea"" de Alexandru Ecovoiu este lansat astazi la Targul International de Ca

1997: Nominalizat la Premiul LiterArt - XXI, SUA;
1998: Premiul ""Observator-München"", Germania;
1997: Premiul Academiei Romane

Romanul ""Ordinea"" de Alexandru Ecovoiu este lansat astazi la Targul International de Carte Bucuresti. Volumul, aparut la Editura Polirom, se anunta ca unul dintre evenimentele literare ale anului 2005. Noul roman al lui Alexandru Ecovoiu urmareste destinul lui Filip, un tanar a carui obsesie pentru ordine, transformata intr-un surprinzator mijloc de a obtine putere, va duce la ""construirea"" unei uriase dezordini, cu efecte dintre cele mai neasteptate. O poveste-parabola, un personaj mesianic care descopera ca inainte de Cuvant a fost Ordinea, o ""intamplare"" care este pe punctul de a schimba destinul unei societati. Prozatorul a debutat in anii a€™80 si a intrat in atentia publicului si a criticii literare abia in 1995, o data cu publicarea romanului ""Saludos"", pentru care a obtinut Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, in 1996. Pentru lansarea romanului ""Ordinea"", Jurnalul National il declara pe Alexandru Ecovoiu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.