Reprezentativa Olandei a invins, marti seara, cu scorul de 7-0, echipa de amatori Quick Boys, intr-un joc-scoala disputat la baza Sportpark Nieuw Zuid din Katwijk. Golurile au fost inscrise de Van Persie (3), De Jong (2), Van der Vaart si Vennegoor o
Reprezentativa Olandei a invins, marti seara, cu scorul de 7-0, echipa de amatori Quick Boys, intr-un joc-scoala disputat la baza Sportpark Nieuw Zuid din Katwijk. Golurile au fost inscrise de Van Persie (3), De Jong (2), Van der Vaart si Vennegoor of Hesselink. Selectionerul Marco van Basten a trimis in teren echipa Van der Sar - Melchiot, Heitinga, Opdam, Van Bronckhorst - De Jong, Landzaat, Van der Vaart - Kuyt, Van Persie, Babel. Au mai evoluat: Timmer, Vlaar, Maduro, Lindenbergh si Vennegoor of Hesselink. Au fost menajati din diverse motive Ooijer, Boulahrouz, Wilfred Bouma, Mark van Bommel, Arjen Robben si Ruud van Nistelrooy. La partida a asistat si Mircea Radulescu, directorul Scolii de antrenori din FRF. "Din punct de vedere tactic, olandezii vor juca aproape identic ca in Giulesti, bineinteles, cu plusul de curaj si initiativa caracteristice unei echipe care evolueaza pe teren propriu si care nu concepe sa piarda vreun punct. Este foarte periculoasa mai ales prin infiltrarile jucatorilor din liniile a doua si a treia. In meciul cu amatorii, van Basten si-a ascus intentiile, mai ales in privinta formulei de start, a fost un amalgam de titulari si rezerve", a spus Radulescu. "Inainte de meci, ni s-a spus ca Van Basten va incerca o strategie de a marca cat mai repede, ceea ce nu prea i-a reusit, din moment ce primul gol a fost inscris in minutul 21. Apoi, sa valorifice jucatorul liber. Prin circulatia balonului, un jucator olandez ramane liber destul de usor. Al treilea punct urmarit a fost trecerea rapida din atac in aparare, olandezii fiind constienti ca Romania va miza mult pe contraatac. Nu se poate spune daca i-a iesit, pentru ca echipa adversa nu a fost in stare sa puna probleme", a mai spus Radulescu. "Exista un entuziasm foarte mare, toti cei de aici nu au nici un dubiu in privinta victoriei, ba chiar se asteapta la un scor confortabil. Atmosfera din jurul echipei este superoptimista. Au fost 7.000 de spectatori, intrarea a fost cu bilet, a existat si o fanfara in tribuna", a incheiat Radulescu. Marco van Basten, selectionerul Olandei, l-a laudat pe atacantul Robin van Persie, autor a trei goluri. "S-a pregatit foarte bine si mi-a lasat o impresie foarte buna la acest meci. Poate juca atat pe stanga, cat si pe dreapta, si are libertate sa se infiltreze in careu. Van Persie este un jucator puternic, pregatit, care radiaza placerea de a juca", a comentat Van Basten, citat de cotidianul "De Telegraaf". Sursa citata noteaza ca in ciuda evolutiei bune de marti, Van Persie nu are sanse sa faca parte din primul unsprezece in meciul cu echipa Romaniei. "Nu am ajuns nicaieri. Ma voi lupta mereu pentru un loc in echipa", a spus Robin van Persie. Radulescu a declarat ca Van Persie este un jucator foarte abil, care centreaza foarte bine si are numeroase accelerari cu mingea la picior. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.