Gheorghe Neacsu - directorul departamentului de transporturi din Senat si Serban Stancescu - sef de serviciu in cadrul acestei institutii - au fost destituiti ieri din functii pentru nereguli in serviciu, constatate in urma unui raport al Curtii de C
Gheorghe Neacsu - directorul departamentului de transporturi din Senat si Serban Stancescu - sef de serviciu in cadrul acestei institutii - au fost destituiti ieri din functii pentru nereguli in serviciu, constatate in urma unui raport al Curtii de Conturi. Curtea a sesizat, intr-un raport preliminar referitor la modul de cheltuire a bugetului pe anul 2004, ca unii dintre angajatii Senatului au varsat sume importante de bani la una dintre firmele lui Omar Hayssam. In raportul preliminar al Curtii, se spune ca anul trecut au fost virate 100 de milioane de lei catre firma City Center - detinuta la acea data de controversatul om de afaceri, pentru a se realiza revizia tehnica a masinilor senatorilor. Oferirea acestor bani nu era insa justificata, pentru ca autoturismele senatorilor se aflau in garantie. De altfel, s-a mai descoperit ca din aceasta suma, circa 20 de milioane au fost dati pentru o cantitate mai mare de ulei, iar alte trei miliarde au fost alocate pentru cumpararea unor piese auto. "Nu stiu de ce va faceti acum probleme, contractul a fost reziliat. De la inceputul lunii aprilie nu mai avem nici un raport contractual cu City Center. Se va organiza o selectie de oferte pentru a se alege o firma care sa se ocupe de toate masinile din parcul Senatului", a declarat, intr-o prima faza, secretarul general al acestei institutii, Dan Vasiliu. "Voi sesiza organele abilitate pentru un control mai amanuntit", a spus secretarul general al Senatului. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.