Serviciile de informatii franceze au anuntat autoritatile italiene ca au localizat casa unde este tinuta prizoniera Clementina Cantoni, italianca rapita in urma cu 16 zile in Afganistan, relateaza La Repubblica, citata de Mediafax. Potrivit serviciil
Serviciile de informatii franceze au anuntat autoritatile italiene ca au localizat casa unde este tinuta prizoniera Clementina Cantoni, italianca rapita in urma cu 16 zile in Afganistan, relateaza La Repubblica, citata de Mediafax. Potrivit serviciilor de informatii franceze, Cantoni se afla intr-o casa de la periferia sudica a capitalei Kabul, unde este supravegheata de cinci paznici. Grupul care o tine prizoniera pare a fi compus din 15 persoane. Aceleasi surse au mai precizat ca au intrat in posesia benzii si a transcrierii ultimei convorbiri telefonice pe care Timor Shah, presupusul rapitor al Clementinei Cantoni, a avut-o cu Radio Europa Libera, convorbire care facea referiri cu privire la starea precara de sanatate a prizonierei. "Fata nu se simte bine. Lesina deseori, este dezorientata, a vomitat de mai multe ori. Starea ei de sanatate este ingrijoratoare". Shah a declarat: "Se bazeaza pe sharia (legea islamica). Cerem tratament echitabil fata de scolile coranice si cele publice, interzicerea vanzarii de bauturi alcoolice, intreruperea, miercuri seara, a programului muzical difuzat de posturile Radio Arman si Tolo TV. Si mai exista o a patra revendicare politica, poate cea mai importanta, pe care Guvernul afgan o cunoaste foarte bine, dar pe care, in contextul actualelor imprejurari politice, nu o poate face cunoscuta, deocamdata". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.