Un barbat din Boise, in varsta de 30 de ani, si care a jucat aceleasi numere la loto timp de patru ani, a castigat la Loto, la jocul Powerball, 220,3 milioane de dolari, cel mai mare premiu din stat si cel de-al zecelea ca valoare din lume, relateaza
Un barbat din Boise, in varsta de 30 de ani, si care a jucat aceleasi numere la loto timp de patru ani, a castigat la Loto, la jocul Powerball, 220,3 milioane de dolari, cel mai mare premiu din stat si cel de-al zecelea ca valoare din lume, relateaza CBSNews.
Directorul Loteriei din Idaho, Roger Simmons, a declarat ca oficialii nu pot oferi deocamdata numele castigatorului, pana ce acesta nu-si angajeaza un avocat si un consilier financiar care sa-l sfatuiasca cum sa ia banii: in transe, anual, sau toti odata, minus taxele, care ajung la o suma considerabila. In orice caz, cei de la Loterie estimeaza ca tanarul, care este necasatorit, va baga in buzunar peste 80 de milioane de dolari, daca vrea sa ia toti banii odata.
"Incercam sa-i oferim ceva spatiu, sa-l lasam sa decida ce va face in final. Nu vrem sa-l presam. Era relativ calm cand m-am intalnit cu el, desi a aflat abia dupa o ora cat a castigat", a declarat Simmons.
Biletul castigator, care a costat doar patru dolari, a fost cumparat sambata, de la supermarketul Jackson Food Store, din centrul orasului Boise, acelasi magazin de unde, acum zece ani, Pam Hiatt a cumparat un alt bilet castigator, care i-a adus zece milioane de dolari.
Simmons a mai povestit ca acest ultim castigator a cumparat biletul luni dupa-amiaza, impreuna cu o femeie, dupa care, mai tarziu, a intrebat la alt magazin care sunt numerele castigatoare de la ultima tragere.
"In magazinul care a dat biletul castigator acum e haos. De altfel, supermarketul Jacksons va primi un bonus de 50.000 de dolari pentru ca a vandut biletul castigator", a explicat acesta. Acum, cei de la magazin au declarat ca tot mai dezbat cum sa cheltuiasca banii pe care ii vor primi, mai ales ca, dupa ce s-a castigat de doua ori cu biletele cumparate de la ei, afacerile vor prospera cu siguranta. "E o nebunie aici, nu se stie ce va fi, nici daca lumea va cumpara de la noi de acum incolo mai multe bilete loto sau nu", a relatat managerul magazinului, Deverie Tye.
A castigat si din greseala
Daca cel care a castigat va alege sa ia 125 de milioane de dolari cash, mai degraba decat o renta anuala timp de 30 de ani, statul Idaho va primi, automat, zece milioane de dolari taxe pe venit, in beneficiul sistemului educational public al statului. Simmons a explicat ca statul ar primi mai multi bani daca barbatul ar lua banii anual, insa alegerea este doar a castigatorului, mai ales ca taxele care revin statului s-ar risipi in rate anuale. Barbatul din Boise a jucat numerele castigatoare - 39-24-05-28-07 si Powerball 36 si Power Play 04, timp de patru ani, cu o singura diferenta: primul numar din prima serie l-a gresit, si in loc sa cumpere alt bilet, a decis sa mai joace o varianta, cea pe care a jucat-o tot timpul. Pentru aceste numere a platit patru dolari. Astfel, prima varianta i-a adus acestuia cinci mii de dolari, iar cea de-a doua, premiul de 220,3 milioane de dolari. Pana luni, castigatorul nu venise sa-si ridice premiul, iar oficialii cred ca acesta pastreaza biletul intr-un loc sigur. Regulamentul Loteriei statale cere ca numele castigatorului sa fie facut public, la fel si castigul, desi acest lucru nu a fost contestat niciodata. "desi castigatorul a cerut ca numele lui sa nu fie facut public, i-am explicat ca nu se poate, pentru ca acest lucru tine de integritatea jocului. Trebuie ca lumea sa afle ca norocosul nu este un angajat al loteriei si nici o ruda a acestora", a explicat Simmons. Astfel, dupa diversele proceduri legale, numele norocosului va fi, in final, facut public, pentru a satisface curiozitatea a milioane de oameni.
Banii nu aduc fericirea
CBSNews aminteste, in cadrul articolului, de castigatorii din editiile precedente ale Loteriei Statale. Evelyn Marie Adams a castigat nu o data, ci de doua ori, si anume a cumparat doua bilete castigatoare de la magazinul sotului ei, din New Jersey. Cand a castigat, ea a preferat sa primeasca banii in transe anuale, timp de 20 de ani. La inceput, statul a taxat-o doar cu 20% din venit, insa apoi a surprins-o ulterior cu taxe de inca 30%. Ca de altfel si alti castigatori la loto, Adams a preferat sa-si ofere sistemul de rate altcuiva, pentru a-si putea plati taxele si datoriile. A mai cheltuit banii pe calatorii si jocuri de noroc, astfel incat, curand, a pierdut tot. Acum locuieste intr-un parc de rulote si lucreaza la un fast food.
William "Bud" Post. In anul 1988, William "Bud" Post, un fost circar ambulant, care se ocupa si cu zugravirea locuintelor, a castigat 16,2 milioane de dolari la Loteria din Pennsylvania. Pe atunci, el locuia intr-un azil. In doar cateva luni, el a fost dat in judecata, cu succes de fosta sa prietena, care a cerut o treime din castig, iar fratele sau, Jeffrey, a fost incarcerat pentru ca a incercat sa angajeze un asasin care sa-l execute pe William, pentru a-i putea lua banii. Dupa ce a scapat de probleme, Bud a cumparat masini, electronice, a imprumuta bani la rude si le-a deschis acestora diverse afaceri. Acum, el traieste exclusiv din banii statului, dintr-o pensie de 450 de dolari pe luna. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.