"Corneliu Vadim Tudor este o personalitate amorfa, supergonflata, ca o papusa de balci. Trasaturile pregnante sunt: grandomania si autoadmiratia narcisiaca. Are o personalitate in care cele 2 trasaturi, histrionismul (vrea sa fie tot timpul in centru
"Corneliu Vadim Tudor este o personalitate amorfa, supergonflata, ca o papusa de balci. Trasaturile pregnante sunt: grandomania si autoadmiratia narcisiaca. Are o personalitate in care cele 2 trasaturi, histrionismul (vrea sa fie tot timpul in centrul atentiei) si narcisismul (se place pe el) se amesteca perfect. Consecventa lui este inconsecventa. Este un cameleon, se coloreaza in functie de mediul in care se afla. Cameleonismul este atat o calitate, cat si un dezavantaj. Are o mare putere de a transforma miturile in realitate si apoi de a le transmite celorlalti ca fiind realitate. Atinge culmi ale agresivitatii verbale, dar si ale ridicolului oricarui masturbant, care-si lauda virilitatea. Incadrarea in patologic pare sa fie evidenta oricui. "Din punct de vedere al trasaturilor de caracter C.V. Tudor este apreciat ca un element usuratic, cu tendinta de laudarosenie, iar in relatiile cu colegii adopta o atitudine de ingamfare, aroganta si lipsa de tact", iata cum il caracterizeaza superiorii de la Cooperativa "Ochiul si timpanul". Noi nu avem nimic de adaugat".
(fragment din "Psihopolitica recidiva. Fals tratat de psihopatologie sociala" de Florin Tudose si Ion Barbu, 2004, Editura Psyche).

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.