Ca urmare a materialelor aparute in presa, IGPR a dat urmatorul comunicat:
"Cu privire la editorialul "Unde si de ce isi prind procurorii urechile", semnat de Sorin Rosca Stanescu, in cotidianul national "ZIUA", din 30.05.2005, va facem urmatoa
Ca urmare a materialelor aparute in presa, IGPR a dat urmatorul comunicat:
"Cu privire la editorialul "Unde si de ce isi prind procurorii urechile", semnat de Sorin Rosca Stanescu, in cotidianul national "ZIUA", din 30.05.2005, va facem urmatoarele precizari.
In dimineata zilei de 27.05.2005, ora 5.30, in camera 23 a arestului Inspectoratului General al Politiei Romane-Directia Cercetari Penale a fost introdus Patriciu Dan Costache, retinut pe baza de Ordonanta, emisa de procuririi din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
In camera mai erau cazati B.N.I., arestat la data de 05.11.2004, de Tribunalul Teleorman, pentru talharie si lipsire de libertate in mod ilegal si Chirila Danut, condamnat definitiv la patru ani si sase luni de inchisoare pentru furt calificat, transferat la data de 12.04.2005, din spatiul U.E., fara acte de identitate.
Camera in care a fost cazat retinutul Patriciu Dan Costache face parte din cele care nu au fost modernizate in anul 2004 ca urmare a restruscutrarii fondurilor banesti, dar aceasta este dotata cu W.C (tip turcesc) si dus.
Conditiile de cazare sunt conforme cu legea in vigoare, aspect constatat si la data de 30.03.2005, cu ocazia vizitei efectuate la arestul unitatii de Comitetul Director al Ligii Nationale si Internationale pentru Apararea Drepturilor Omului.
Referitor la arestatul B.N.I., cu care s-a intretinut Patriciu Dan Costache pe timpul sederii in arestul unitatii, mentionam ca acesta a fost trimis in judecata pentru faptele comise, primul termen la Tribunalul Bucuresti fiind la data de 26.05.2005, dar este mentinut in arest in baza adresei din data de 24.05.2005 a PICCJ-DIICOT, in interesul cercetarii."
Nota red: Este de remarcat cinismul cu care IGP se refera la "conditiile de cazare" din arest, care ar fi conforme cu legea", camerele "duble" dotate cu dus si cu WC turcesc. Este evident ca omul de afaceri Dinu Patricu a fost in mod intentionat "cazat" intr-o astfel de celula pentru a fi umilit, camera facand "parte din cele care nu au fost modernizate in anul 2004 ca urmare a restruscutrarii fondurilor banesti". Apoi se vede ca nici incadrarea juridica a faptelor pentru care e acuzat Patriciu nu este similara cu a celor doi "colocatari", dovedindu-se ca in mod voit a fost inchis cu talharii, si nu cu altii invinuiti tot de infractiuni economico-financiare, scopul fiind o uriasa presiune psihica, exact metodele folosite de stalinisti. (B.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.