Vulcanul Focului, aflat in Mexic, a inceput sa erupa luni, aruncand roci, cenusa si lava pana la o inaltime de cinci kilometri, relateaza Mediafax, citand reprezentanti ai serviciului local de protectie civila. "Este cea mai puternica eruptie din ult
Vulcanul Focului, aflat in Mexic, a inceput sa erupa luni, aruncand roci, cenusa si lava pana la o inaltime de cinci kilometri, relateaza Mediafax, citand reprezentanti ai serviciului local de protectie civila. "Este cea mai puternica eruptie din ultimii 15 ani si tinem sub observatie vulcanul, deoarece este din ce in ce mai activ. (...) La nevoie, vom evacua zona", a declarat coordonatorul federal al serviciului de protectie civila, Carmen Segura. Cenusa aruncata de vulcan a determinat inchiderea aeroportului din orasul Colima, aflat la 30 de kilometri departare, in timp ce versantii muntelui au fost acoperiti de lava. "Lava este foarte densa si inainteaza incet. A ars toata iarba de pe munte", a afirmat serviciul national de protectie civila.Vulcanul a inceput sa erupa saptamana trecuta, dar autoritatile au decis ca nu este necesara evacuarea locuitorilor din satul San Marcos, aflat la poalele muntelor. De altfel, ei au declarat ca sunt obisnuiti cu eruptiile si ca sunt mai preocupati de pasunatul animalelor pe versanti decat de propria lor viata. Vulcanul Focului a fost cel mai activ din Mexic in ultimii ani. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.