Consiliul Superior al Magistraturii a dispus o ancheta administrativa in cazul Dinu Patriciu, pentru a se stabili daca procurorii Adriana Cristescu, Georgiana Hosu si Gheorghe Muscalu au respectat procedura penala in timpul anchetei in care s-a cerut
Consiliul Superior al Magistraturii a dispus o ancheta administrativa in cazul Dinu Patriciu, pentru a se stabili daca procurorii Adriana Cristescu, Georgiana Hosu si Gheorghe Muscalu au respectat procedura penala in timpul anchetei in care s-a cerut arestarea presedintelui CA al Rompetrol.
Inspectia CSM va stabili de ce a fost nevoie de cate 15 - 18 ore de ancheta pe zi si ce anume a justificat graba de a tine treaz un judecator in noaptea dinspre vineri spre sambata, pentru fortarea unei arestari nocturne, care nu s-a justificat si care a produs efecte economice negative pentru Rompetrol. Ancheta CSM va inventaria si gradul de "profesionalism" al procuroarelor care au emis o ordonanta de retinere, vineri la orele 01.30, inainte ca declaratia de 65 de pagini a lui Dinu Patriciu sa fie scrisa si citita - semn ca totul a fost un teatru judiciar, in care administrarea probelor nu conta, solutia fiind pregatita dinainte. Inspectia il vizeaza si pe procurorul sef Gheorghe Muscalu, cel care a respins plangere avocatilor lui Patriciu impotriva numeroaselor incalcari de procedura a procuroarelor din subordinea sa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.